Wat is yoga

Yoga is specifieke zorg en aandacht voor je lichaam, ziel en geest, zodat er een gezonde balans ontstaat en blijft. In onze visie onderscheiden wij:
Fysieke bewegingen, specifieke lichaamshoudingen en je ademhaling. Dit stimuleert en beinvloedt de gezondheid en zelfgenezing van je lichaam. Je wordt steeds bewuster
Zorg en aandacht voor je geest. Zodat je denken tot rust komt. En meer rust in je hoofd. Het wordt stiller. Vaak kun je beter slapen en doorslapen, kom je meer in je kracht en krijgt een beter gevoel. Je wordt steeds bewuster. Onder andere Fysiek, Mentaal, Spiritueel.
Zorg en aandacht voor je ziel. Denk hierbij aan je drive, wat je beweegt. Dit is tegenwoordig in de Westerse wereld meer geaccepteerd.

Het rustige tempo van de Yogahoudingen en ademhalingsoefeningen helpen je contact te naken met je lichaam en om te ontspannen. Je lichaam wordt krachtiger en soepeler en je hoofd komt tot rust.

Hoeveel yogavormen zijn er?
Er zijn zoveel yogavormen als mensen. Yoga bestaat al zo'n 6000 jaar en verandert mee met de mensheid, cultuur en bewustzijn.
Bekende vormen zijn: Hatha yoga, Raja yoga, Bhakti yoga. Maar er zijn echt veel meer vormen.

Voor wie of wat?
Yoga is in principe voor iedereen geschikt, die in zichzelf wil investeren en zijn of haar gezondheid wil bevorderen. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met jouw eigen mogelijkheden.

Wat maakt ons uniek?
Yoga gaat verder dan het alleen maar doen van oefeningen. Wij willen dat je bewuster wordt van wat je doet en waarom. Mede hierdoor gaat alles net even makkelijker. In elke les is er een thema dat aandacht krijgt.
Hieronder staan voorbeelden, maar je kunt ook zelf thema's voorstellen

Recensie
Ik reageer op de afgelopen les over strekken. Dat vond ik een fijne les. Rustig doorgaan met een goede opbouw. Het rekken en strekken heeft mij goed gedaan. Ik zou wel meer van deze lessen willen. R. H.

Recensie
Marchal, ik kom nu bijna 1 jaar op je lessen en merk dat ik bewuster in het leven sta en fysiek soepeler in mijn vel zit en veel meer op mijn houding let. Dank je wel. Franco.

Recensie
Marchal, na de yogales op maandag voel ik mij weer stil in mijn hoofd en slaap goed! Tegen het weekend, op vrijdag, merk ik dat ik naar yoga wil. Op maandag mag ik weer en kijk er naar uit. Groetjes C.W.  

Praktijk de Balans
Anna Paulownastraat 63
1814 XB Alkmaar
Praktijkcode: 90-555981
Over ons: ontmoet Carry en ontmoet Marchal

Telefoon 072 506 48 20
Mobiel Marchal 06 460 77 941
Bank: NL46 INGB 0007 8559 98
t.n.v.:Praktijk de Balans of M. van Straten
KvK Alkmaar: 37106465