Wat is yoga

Yoga is specifieke zorg en aandacht voor je lichaam, ziel en geest, zodat er een gezonde balans ontstaat en blijft. In onze visie onderscheiden wij:
Fysieke bewegingen, specifieke lichaamshoudingen en je ademhaling. Dit stimuleert en beïnvloedt de gezondheid en zelfgenezing van je lichaam. Je wordt bewuster van het lichaam, emoties en gevoelens.

Het rustige tempo van de Yogahoudingen en ademhalingsoefeningen helpen je contact te maken met je lichaam en om te ontspannen. Je lichaam wordt krachtiger en soepeler en je hoofd komt tot rust.

Hoeveel yogavormen zijn er?

Er zijn zoveel yogavormen als mensen. Yoga bestaat al zo'n 6000 jaar en verandert mee met de mensheid, cultuur en bewustzijn.
Bekende vormen zijn: Hatha yoga, Raja yoga, Bhakti yoga. Maar er zijn echt veel meer vormen.

Voor wie of wat?

Yoga is vrijwel voor iedereen geschikt, die in zichzelf wil investeren en zijn of haar gezondheid wil bevorderen. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met jouw eigen mogelijkheden.

Wat maakt ons uniek?

Yoga gaat verder dan het alleen maar doen van oefeningen. Wij willen dat je bewuster wordt van wat je doet en waarom. Mede hierdoor gaat alles net even makkelijker. In elke les is er een thema dat aandacht krijgt.
Hieronder staan voorbeelden, maar je kunt ook zelf thema's voorstellen

Recensie

Ik reageer op de afgelopen les over strekken. Dat vond ik een fijne les. Rustig doorgaan met een goede opbouw. Het rekken en strekken heeft mij goed gedaan. Ik zou wel meer van deze lessen willen. R. H.

Recensie

Marchal, ik kom nu bijna 1 jaar op je lessen en merk dat ik bewuster in het leven sta en fysiek soepeler in mijn vel zit en veel meer op mijn houding let. Dank je wel. Franco.

Recensie

Marchal, na de yogales op maandag voel ik mij weer stil in mijn hoofd en slaap goed! Tegen het weekend, op vrijdag, merk ik dat ik naar yoga wil. Op maandag mag ik weer en kijk er naar uit. Groetjes C.W.  

Praktijk de Balans
Anna Paulownastraat 63
1814 XB Alkmaar
Praktijkcode: 90064624
Ontmoet Carry en ontmoet Marchal

Telefoon 072 506 48 20
Mobiel Marchal 06 460 77 941
Bank: NL46 INGB 0007 8559 98
t.n.v.:Praktijk de Balans
KvK Alkmaar: 71771689