Klankschalenconcert

Posted in     on  juni 16, 2021 by  Marchal0

Waarom een klankschalenconcert?

Voor onze gezondheid is het noodzakelijk om voldoende tot rust te komen en te ontspannen zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Daar is goede voeding voor nodig, maar ook de rust en ruimte om dat te laten gebeuren. Een klankbad met klankschalen werkt in op alle lichaamscellen. Het kan iemand makkelijk terug brengen naar een staat van diepe ontspanning.

Carry laat je de kracht van klankschalen voelen en ervaren. Als je ontspant kan je vermoeidheid, stress en indrukken makkelijker verwerken. Na een klankschalenconcert kan er weer een gevoel van ruimte, rust en stilte ontstaan. Helend voor lichaam en geest. Zie de agenda voor de geplande concerten.

Carry Boxhoorn

Hoe het werkt

Marchal van Straten

De werking van klankschalen kan eenvoudig begrepen worden. Een vergelijking. Wanneer je een steen in het water laat vallen dan ontstaan er kringgolven die zich over het hele wateroppervlak verspreiden, Zo wordt elke watermolecule in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankschaalconcert gebeurt er net als bij water hetzelfde met ons lichaam, dat voor 70% uit water bestaat. De klanken zorgen met hun zachte trillingen voor harmonie in alle cellen op fysiek niveau.

Een klankbad met klankschalen werkt in op alle lichaamscellen. De lichaamscellen trillen harmonisch mee met de trillingen die uit de klankschaal komen, hoorbaar en niet hoorbare trillingen. De cellen laten hun spanning los en komen terug in ruststand. Dit voelen de meeste mensen duidelijk. Eventuele blokkades worden doorbroken. Een klankbad kan het lichaamsbewustzijn vergroten en kan iemand leren te voelen. Een sessie met een klankschaal kan dus behoorlijk heftig en emotioneel zijn. Dit kan leiden tot ontspanning en opluchting.

Geleide meditatie met klankschalen

Waterdruppel valt in water

Op veler verzoek hebben we naast de reguliere klankschalenconcerten ook een concerten met geleide meditatie aan de agenda toegevoegd. We wisselen tijdens de meditatie stiltes, houdingen en bewegingen, toegepast op Tai Chi Tao, af. Hierdoor kan je ervaren dat het gemakkelijker is om gedachten van je af te zetten en te luisteren naar je lichaam. Klik hier voor meer informatie en opgave voor de geleide meditatie.

Concertinformatie


Voorkom teleurstelling en geef je tijdig op. Wij kijken ernaar uit om je de kracht van klankschalen te laten ervaren.

Het is aan te raden gemakkelijk zittende en warme kleding te dragen. Neem als het kan een warm dekentje of slaapzak, een matrasje en een kussentje mee zodat dat je lekker zacht kan liggen. Wij nemen yogamatjes mee, wij hebben extra die je kan gebruiken als hoofd- of kniesteun. Hierdoor hopen we dat je daardoor aangenaam kan liggen en ten volste kan genieten van het concert.

Toelichting
Eventuele persoonlijke zaken zoals hoge bloeddruk, pacemaker enzovoort a.u.b. vermelden onder "opmerkingen". Mocht je onder behandeling van een arts of specialist zijn, of kort geleden zijn geweest, klik dan aub hier voor verdere informatie.
Aanmelden per persoon tot 1 dag voor het concert to 17.00 uur.
Neem contact op als je met meer mensen wil komen. 

Aanmelden concert

Graag per persoon aanmelden, zodat wij rekening kunnen houden met voldoende ruimte en je persoonlijke situatie.