Gevarieerd aanbod

Bij Praktijk de Balans bieden wij in onze groepslessen in Alkmaar en de Wieringermeer een gevarieerd aanbod van Yoga & Tai Chi Tao Qi Gongaan. De voordelen worden gecombineerd naar wat in het moment van NU nodig is.

Alle aangeboden vormen kennen strekkingen, ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen (focussen), specifieke houdingen, standen en oefeningen gericht op energie (opwekken, losmaken, stromen) de Chi. De oefeningen gaan nooit over je grenzen en blijven binnen je mogelijkheden. Veel oefeningen zijn makkelijk te leren en vervangen spanningen door energie en een voldaan gevoel. We sluiten de lessen altijd af met rust en een kopje thee.

Een visie over Yoga

Met yoga brengen wij lichaam, geest en ziel weer terug in balans. Daarom zijn er oefeningen van licht tot zwaar, maar nooit over je grenzen. Bijvoorbeeld strekoefeningen die je van enkele seconden tot enkele minuten actief aanhoudt.
Ook zijn er helende oefeningen die allerlei ongemakken kunnen reduceren.

Een visie over Tai Chi Tao Qi Gong

Met Tai Chi Tao Qi Gong onderhouden wij je gezondheid of stimuleren je gezondheid. De fysieke oefeningen zijn zacht en worden in een rustig tempo uitgevoerd. De bewegingen zijn klein en eenvoudig en doe je meestal staand, maar kunnen ook zitten uitgevoerd worden. De nadruk ligt bij Qigong op het laten stromen en reguleren van energie.

Periodieke workshops

In de wekelijkse lessen is slechts beperkte aandacht mogelijk voor bijvoorbeeld klankschalen en meditatie. Soms is er ook meer behoefte aan verdieping in de yoga en Tai Chi Tao Qi Gong en een les is zo om. Daarom plannen wij specifieke momenten in voor geleide meditatie, yoga, Tai Chi Tao Qi Gong en klankschalen concerten. Tijdens deze momenten besteden we meer tijd en diepgang. Klik hier voor meer info en agenda.

Wat vinden onze cursisten van ons?

Benieuwd naar de ervaringen van onze cursisten? Neem dan een kijkje op de website bij ervaringen van deelnemers.

Welke voordelen kan ik verwachten?

Wij hebben enkele voordelen van onze holistische yoga en onze Ta Chi Tao Qi gong in een overzicht gezet. De uitvoering kan op het eerste gezicht verschillend zijn, maar er zijn verrassend veel overeenkomsten. 

  • meer en diepere ontspanning
  • meer souplesse; soepeler kunnen bewegen
  • een betere, meer bewuste ademhaling
  • Rust in het hoofd
  • meer bewustzijn voor lichaam en geest
  • meer vertrouwen en minder angst
  • een betere houding
  • meer in je kracht
  • een beter gevoel
  • energetisch stabieler

Hoe gaat een les?

Bij binnenkomst neem je plaats op een matje en bereid je voor op de les door je benen los te maken. We starten meestal met ontspannende losmaak oefeningen om het lichaam voor te bereiden op de themaoefeningen of oefeningen die op dat moment nodig zijn.

De oefeningen stimuleren de energiestromen in het hele lijf. De doorbloeding in benen, armen en lichaam verbetert. Je wordt krachtiger en afvalstoffen worden afgevoerd. Als er energieën zijn die andere energieën overheersen, dan worden ze in gezond evenwicht terug gebracht. Zwakke energieën worden aangewakkerd naar gezondheid. Er ontstaat harmonie, vrede en ruimte.

We sluiten af met rust en soms met een meditatie. Gedurende de les wordt soms een klankschaal gebruikt.
We sluiten de lessen altijd af met rust en een kopje thee.

Wekelijks wordt vaak op zondag er een nieuwsbrief over de komende les verzonden naar de geabonneerden.

Wisselende werktijden en uitval

Groepslessen volgen met een onregelmatige baan is vaak lastig, je betaalt voor lessen die je niet kan volgen en vaak zit je ook aan een abonnement vast voor een heel jaar. Wij bij Praktijk de Balans houden er niet van dat je betaalt voor iets dat je niet krijgt. Zodoende dat we werken met maand abonnementen. En weet je tijdig van te voren dat je niet kan komen vanwege werk of een andere reden dan worden die les(sen) niet in rekening gebracht.

Wil je weten over een tussentijdse instap of hoe wij omgaan met uitval van lessen?  Klik hier om meer informatie daarover te vinden.

Lesgegevens per locatie

Lesdag

Les

Tijdstip

Locatie + Route

Maandag
Maandag

Mix Yoga & Tai Chi Tao
Mix Yoga & Tai Chi Tao

19:00 - 20:00
20:05 - 21:05

Dinsdag

Mix Yoga & Tai Chi Tao

19:00 - 20:00

Woensdag

Mix Yoga & Tai Chi Tao

19:00 - 20:30

Donderdag

Mix Yoga & Tai Chi Tao

19:00 - 20:00

Geen les op onderstaande data in 2021

24 december is er geen les vanwege Kerstavond
25-26 december is er geen les vanwege de Kerstdagen.
27-31 december is er geen les tussen Kerst en Nieuwjaar.

Wil je voor het afsluiten van een abonnement eerst even onze manier van lesgeven ervaren. Reserveer dan nu een mat voor een proefles.

Wij werken met losse lessen, rittenkaarten en maandabonnementen. Wil je na afloop van je rittenkaart of aan het einde van de maand ergens anders aan de slag of even niets, dan kan dat! Je kan elk moment starten en ook makkelijk weer stoppen. 

De ervaring van het doen zegt meer
dan 10.000 woorden