Het element hout hoort bij de lente 

20220424 100304 1 jarige Elstar appelboom in onze tuin. Maart 2022

1 jarige Elstar appelboom in onze tuin.

Een boom toont ons zijn levenscyclus

Een boom groeit zolang als hij leeft. In jaarringen van zijn stam staan de cycli  van zijn ontwikkelng. De cycli van de jaargetijden zijn zichtbaar via bloeiende twijgen, het overvloedige zomerloof, de vallende bladeren en de kale dorre takken sons met sneeuw.

Een boom groeit in alle alle richtingen. De wortels gaan steeds dieper de aarde in. Een met zijn takken en bladeren lijkt hij de hemel te raken. De boom verandert voortdurend en reageert op alle invloeden. Zowel in de Aarde bij de wortels op het grondwater, de wurmen enzovoort. En reageert in aanraking met lucht (hemel) op de wind, regen. De boom toon ons zijn levenscyclus, zijn ervaringen. 

Het orgaansysteem lever en gal

In de taoïstische geneeskunde zijn de organen meer dan "anatomische vormen" en sturen ook bepaalde mentaal-emotionele kwaliteiten in de mensen. Daarom heten ze ook lichaam-geest-ziel-organen die de gezamenlijk de lichamelijk-psychische-geestelijke functiesystemen vormen. Deze functies komen in onze lessen aan de orde.

Invloeden van Yoga en Tai Chi Tao Qi Gong

Ikzelf vind dat zowel yoga en Tai Chi Tao of een combinatie van beiden een krachtige positieve invloed hebben op mijn gezondheid. Meer details over onze yogavorm bij kun je hier vinden en over Tai Chi Tao kun je hier meer details vinden.
Het is volgens mij een inkopper dat de energiën van de levermeridiaan en en de galblaasmeridiaan in de juiste balans dienen te komen. In yoga en Tai Chi Tao is plezier in bewegen, humor en een gezonde sfeer heel belangrijk.
Wij zijn dan ook heel blij als allerlei ongemakken die met de lever en de galblaas te maken hebben minder worden. Of beter hanteeerbaar. In onze lessen komen dit aan de orde.

Breng lichaam en geest tot rust, stilte
Kom je ook op 12 juni?

Voor actie, ontspanning en gezondheid

Kies en beoefen stilte, rust.
Kom je ook op 15 mei?

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Marchal van Straten


Mijn naam is Marchal van Straten en ben al jarenlang bezig met natuurlijke geneeswijzen, bewegen en voeding. Via zelfonderzoek, opleidingen en trainingen heb ik een brede ervaring en praktische kennis opgebouwd.
De hoge druk van het moderne leven en bieden emotionele klachten en geven uiteindelijk ook fysieke klachten. De complementaire geneeskunde kan hieraan een grote bijdrage leveren vanwege de holistische benadering en door het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Graag zet ik mijn ervaring, kennis en vaardigheden in voor een gezonde balans naar lichaam, ziel en geest.

Get In Touch