Verwarmende gemberthee

Wil je wat anders drinken dat makkelijk te maken en erg lekker is?
Maak dan gemberthee. Lekker in de vroege lente (is nog wat fris), najaar of winter.
Pas de verhouding van de ingrediënten gerust naar je smaak aan. Voeg meer gember toe voor een hetere smaak. Of meer venkelzaad voor een zachtere smaak. 

Ingrediënten
1 liter water 
5 of meer plakjes verse gember
3 peulen kardemom
1 theelepel venkelzaad

De bereiding van 1 liter thee duurt 10 minuten en waarin 0,5 koolhydraten zitten.
Verwarmende gemberthee

Bereiding

Kook het water en laat de gember, de kardemom en het enkelzaad enkele minuten trekken. Klaar!
Drink de thee zo warm mogelijk.
Tip: Voeg optioneel nog wat limoensap, suikervrije honing of kurkuma toe.

Drink smakelijk!

Carry en Marchal

About the Author Marchal van Straten


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Hij had visioenen van souplesse, helderziendheid, heldervoelendheid, noem maar op. Zo ging dat in die jaren. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met frustraties, afwijzing, genegeerd worden, twijfels, angsten en de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur. Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en geeft sinds 2020 Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch