Laagjesschotel spinazie met tomaat en ei

Dit is een supermakkelijk laagjesschotel en de meeste mensen vinden dit lekker. Je kunt varieren naar wat je in de koelkast hebt. Bereidingstijd circa 40 minuten. 4,6 gram koolhydraten per portie.

Ingredi├źnten

Hoofdgerecht voor 2 porties
4 eieren
250 gr tomaten
400 gr wilde spinazie
150 gr (belegen) boerenkaas geraspt
olijfolie
peper en zout
oregano

Bereiden

Verwarm de heteluchtover voor op 180 graden. Kook de eieren hard in 8-10 minuten, spoel ze koud af, pel ze en snijd ze in plakjes. Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakjes. 

Wok de spinazie snel op hoog vuur in wat olie enlaat uitlekken. Roer er 50 gr geraspte kaas door. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Maak laagjes in een ovenschaal (10 x 15 cm). Begin met een dun laagje spinazie, plakjes ei en plakjes tomaat. Bestrooi elke laag met wat oregano en gerspte kaas. Herhaal en eindig met kaas. Bak de laagselschotel 20-30 minuten of tot de schotel mooi goudgeel kleurt.

Tip: Vervang de spinazie eens door paksoi.

20220429_184308 laagjesschotel spnazie met tomat en ei

Eet smakelijk!

Carry en Marchal

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Marchal van Straten


Mijn naam is Marchal van Straten en ben al jarenlang bezig met natuurlijke geneeswijzen, bewegen en voeding. Via zelfonderzoek, opleidingen en trainingen heb ik een brede ervaring en praktische kennis opgebouwd.
De hoge druk van het moderne leven en bieden emotionele klachten en geven uiteindelijk ook fysieke klachten. De complementaire geneeskunde kan hieraan een grote bijdrage leveren vanwege de holistische benadering en door het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Graag zet ik mijn ervaring, kennis en vaardigheden in voor een gezonde balans naar lichaam, ziel en geest.

Get In Touch