Laagjesschotel spinazie met tomaat en ei
Dit is een supermakkelijk laagjesschotel en de meeste mensen vinden dit lekker. Je kunt varieren naar wat je in de koelkast hebt. Bereidingstijd circa 40 minuten. 4,6 gram koolhydraten per portie.
Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 2 porties
4 eieren
250 gr tomaten
400 gr wilde spinazie
150 gr (belegen) boerenkaas geraspt
olijfolie
peper en zout
oregano
Bereiden
Verwarm de heteluchtover voor op 180 graden. Kook de eieren hard in 8-10 minuten, spoel ze koud af, pel ze en snijd ze in plakjes. Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakjes.
Wok de spinazie snel op hoog vuur in wat olie enlaat uitlekken. Roer er 50 gr geraspte kaas door. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Maak laagjes in een ovenschaal (10 x 15 cm). Begin met een dun laagje spinazie, plakjes ei en plakjes tomaat. Bestrooi elke laag met wat oregano en gerspte kaas. Herhaal en eindig met kaas. Bak de laagselschotel 20-30 minuten of tot de schotel mooi goudgeel kleurt.
Tip: Vervang de spinazie eens door paksoi.
Eet smakelijk!
Carry en Marchal