Snelle ayurvedische soep

Snelle soep voor Kapha's Pitta's en Vata's

Je kan deze soep goed combineren met een Ciabatta, half doorgesneden en belegd met stukjes brie en tomaat. Even in de oven.

Ayurvedische soep

Voor 4 ​porties

-  250 g fijngesneden groenten. Zoals Prei, Pompoen, Selderij, Paprika.
-  1,2 l water.
-  1/2 koffielepel kurkuma.
-  1/2 koffielepel garam masala
-  Peper en Zout.
-  Optie1  Miso, Japanse pasta
-  Optie 2  

Bereiding

-  Snijd de groenten fijn, kan ook de avond tevoren en bewaar de fijngesneden groente in de koelkast.
-  Doe de groenten met het water in een pan en breng het aan de kook.
-  Voeg tijdens het koken de kurkuma, peper en zout toe.
-  Laat de soep pruttelen tot de groenten gaar zijn.
-  Maak de soep af met wat garam masala.

Tip voor volledige maaltijd:  Voeg  nog een schep rijst toe en eventueel wat Miso.
Tip voor Kapha-verhoging:  Voeg wat gierst of gerstvlokken toe.
Tip voor Pitta-verhoging:  Voeg wat rijstvlokken toe
Tip voor Vatha-verhoging:  Voeg wat havervlokken toe.

Eet smakelijk
Print Friendly, PDF & Email
>