Snelle ayurvedische soep

Snelle soep voor Kapha's Pitta's en Vata's

Ayurvedische soep

Voor 4 ​porties

-  250 g fijngesneden groenten. Zoals Prei, Pompoen, Selderij, Paprika.
-  1,2 l water.
-  1/2 koffielepel kurkuma.
-  1/2 koffielepel garam masala
-  Peper en Zout.
-  Optie1  Miso, Japanse pasta
-  Optie 2  

Bereiding

-  Snijd de groenten fijn, kan ook de avond tevoren en bewaar de fijngesneden groente in de koelkast.
-  Doe de groenten met het water in een pan en breng het aan de kook.
-  Voeg tijdens het koken de kurkuma, peper en zout toe.
-  Laat de soep pruttelen tot de groenten gaar zijn.
-  Maak de soep af met wat garam masala.

Tip voor volledige maaltijd:  Voeg  nog een schep rijst toe en eventueel wat Miso.
Tip voor Kapha-verhoging:  Voeg wat gierst of gerstvlokken toe.
Tip voor Pitta-verhoging:  Voeg wat rijstvlokken toe
Tip voor Vatha-verhoging:  Voeg wat havervlokken toe.

Eet smakelijk
print
>