Wokje van lentegroente
Voor 4 porties
- 5 koppen gesneden lentegroente: groene asperges, broccoli, bloemkool, andijvie, peultjes, wortelen, cougette, paprika.
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie.
- 1/2 kop amandelschilfers.
- 3 eetlepels argananolie
- fijngesneden lente-uitjes
- peterselie of koriander.
Specerijen
- 1/2 koffielepel asafoetida.
- 1/2 koffielepel mosterdzaad.
- 1 koffielepel komijnzaad.
- 1 eetlepel fijngesneden verse gember.
- 1 koffielepel kurkuma.
- 1/2 koffielepel zwarte peper.
Bereiden
- Verwarm de olijfolie en bak hierin de asafoetida, het mosterdzaad en het komijnzaad.
- Wacht tot de mosterdzaadjes beginnen te knisperen en voeg dan de groenten, de gember, de kurkuma, zwarte peper en zout toe.
- Roerbak tot de groenten beetgaar zijn (mensen met een zwakkere vertering kunnen de groeten wat gaarder laten worden.
- Rooster de amandelschilfers in een platte koekenpan.
- Werk het gerecht af met de amandelschilfers en de arganolie.
- Voeg naar smaak nog wat lente-uitjes, peterselie of koriander toe.
