Gebakken paddestoelen met rozemarijn en Parmezaanse kaas

Koolhydraatarm en vegetarisch

Voor 2 porties

  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 biologische citroen
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • 200 gram spinazie
  • 300 gram grote witte champignons
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en versgemalen peper
  • ovenschotel en een klein bakje
  • Desgewenst 1 kopje bloemkoolrijst

Bereiden

-  Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de rozemarijn in fijne stukjes.

-  Spoel de halve citroen met heet water af. Pers de citroen en doe het sap in een klein schaaltje.

-  Meng het citroensap met de fijngesneden rozemarijn en olijfolie tot een kruidenolie.
-  Doe de spinazie in een ovenschaal.
-  Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
-  leg de champignonplakjes in de ovenschaal  op de spinazie en

   verdeel de helft van de kruidenolie over de champignons
-  Voeg zout en peper uit de molen naar smaak toe.
-  Zet de oven op 180 graden en bak dit circa 10 minuten.
-  Haal de ovenschaal uit de oven. Strooi de Parmezaanse kaas over de champignons en bak ze nog 5   

   minuten totdat de kaas ietsje bruin wordt.
   Verdeel het restant van de kruidenolie over het baksel en serveer met een glimlach.
-  Serveer desgewenst bloemkoolrijst erbij. Bereiding: Doe de bevroren bloemkoolrijst in ruim kokend
    water en laat 3 minuten koken. serveren maar

Bron: Praktijk de Balans Carry Boxhoorn
Eet smakelijk

Mis nooit meer een nieuw bericht! Schrijf je in op onze nieuwsbrief

>