Pizza compleet met zelfgemaakte koolhydraatarme bodem

Voor 2 halve porties voor de bodem.
60 g roomboter
3 eieren
50 g psylliumvezels
25 g totmatenpuree
peper en zout
1/2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Voor de saus
60 g water
50 g tomatenpuree
2 sjalotjes
1 teen knoflook
peper en zout
1/2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Pizza topping naar eigen smaak
spinazie
champignons
1 teen knoflook geperst
1 rode ui gesnippert
1 bol mozzarella in stukjes
1 klein blikje mais

Bereiding bodem

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Breek de eieren boven een kom en klop ze los. Voeg nu de roomboter en de overige ingrediënten voor de bodem toe en mix alles kort met een mixer tot een gladde substantie. Verdeel het deeg over een grote ronde bakvorm die je goed hebt ingevet of met bakpapier hebt bekleed. Gebruik hiervoor een vochtige bolle kant van een lepel. Strijk en verdeel het deeg zo glad mogelijk. Bak de bodem 20 minuten in een voor verwarmde oven op 180 graden. Laat goed afkoelen!

Bereiding saus

Maak ondertussen de saus. Roer het water door de tomatenpuree. Schep de sjalotjes en de knoflook er doorheen. Maak de saus op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.

Zie foto's.

pizza bodemvan psylliumvezels

Pizza topping. verdeel de saus over de pizza. Beleg de pizza met de ingredienten die je lekker vindt. Zie voorbeeld lijstje en foto begin recept.

Eet smakelijk

About the Author Marchal van Straten


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Hij had visioenen van souplesse, helderziendheid, heldervoelendheid, noem maar op. Zo ging dat in die jaren. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met frustraties, afwijzing, genegeerd worden, twijfels, angsten en de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur. Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en geeft sinds 2020 Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch