Pizza compleet met zelfgemaakte koolhydraatarme bodem
Voor 2 halve porties voor de bodem.
60 g roomboter
3 eieren
50 g psylliumvezels
25 g totmatenpuree
peper en zout
1/2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Voor de saus
60 g water
50 g tomatenpuree
2 sjalotjes
1 teen knoflook
peper en zout
1/2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Pizza topping naar eigen smaak
spinazie
champignons
1 teen knoflook geperst
1 rode ui gesnippert
1 bol mozzarella in stukjes
1 klein blikje mais
Bereiding bodem
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Breek de eieren boven een kom en klop ze los. Voeg nu de roomboter en de overige ingrediënten voor de bodem toe en mix alles kort met een mixer tot een gladde substantie. Verdeel het deeg over een grote ronde bakvorm die je goed hebt ingevet of met bakpapier hebt bekleed. Gebruik hiervoor een vochtige bolle kant van een lepel. Strijk en verdeel het deeg zo glad mogelijk. Bak de bodem 20 minuten in een voor verwarmde oven op 180 graden. Laat goed afkoelen!
Bereiding saus
Maak ondertussen de saus. Roer het water door de tomatenpuree. Schep de sjalotjes en de knoflook er doorheen. Maak de saus op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
Zie foto's.

Pizza topping. verdeel de saus over de pizza. Beleg de pizza met de ingredienten die je lekker vindt. Zie voorbeeld lijstje en foto begin recept.