Pastinaak- venkelsoep met prei en knolselderij

Dit vegetarische recept is snel klaar en goed voor de kleine portemonnee. Veel ingrediënten zijn vaak al in huis, wat het helemaal makkelijk maakt. Dit recept is ook leuk en gemakkelijk om samen maken. Gezellig en lekker.

Voor 4 porties

-  1 grote pastinaak
-  1 knolselderij
-  1 prei
-  1 grote venkel
-  3 eetlepel olie
-  1,2 l water

- Grote pan

- 1 dessertlepel komijnzaad
- 1 dessertlepel mosterdzaad
- 2 dessertlepels kurkuma
- 2 eetlepels fijngesneden verse gember
- 1 mespunt nootmuskaat
- zwarte peper en zout

- Staafmixer

Bereiden

- Schil de pastinaak en de knolselderij. Snijd de groenten fijn.
- Verhit de olie in een pan en stoof hierin de pastinaak, de prei, de knolselderij met de gember en het komijnzaad.
- Voeg dan het water, de venkel, de kurkuma, peper en zout toe.
- Breng aan de kook en laat het koken tot de groenten gaar zijn.
- Mix de soep fijn met de staafmixer totdat ze romig is.
- Werk ze af met wat nootmuskaat.

Tip

Lekker met stokbrood erbij.

Eet smakelijk

Carry en Marchal

About the Author Marchal van Straten


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Hij had visioenen van souplesse, helderziendheid, heldervoelendheid, noem maar op. Zo ging dat in die jaren. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met frustraties, afwijzing, genegeerd worden, twijfels, angsten en de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur. Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en geeft sinds 2020 Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch