Marchal van Straten

Pastinaak- venkelsoep met prei en knolselderij

Pastinaak- venkelsoep met prei en knolselderij

Dit vegetarische recept is snel klaar en goed voor de kleine portemonnee. Veel ingrediënten zijn vaak al in huis, wat het helemaal makkelijk maakt. Dit recept is ook leuk en gemakkelijk om samen maken. Gezellig en lekker.

Voor 4 porties

-  1 grote pastinaak
-  1 knolselderij
-  1 prei
-  1 grote venkel
-  3 eetlepel olie
-  1,2 l water

- Grote pan

- 1 dessertlepel komijnzaad
- 1 dessertlepel mosterdzaad
- 2 dessertlepels kurkuma
- 2 eetlepels fijngesneden verse gember
- 1 mespunt nootmuskaat
- zwarte peper en zout

- Staafmixer

Bereiden

- Schil de pastinaak en de knolselderij. Snijd de groenten fijn.
- Verhit de olie in een pan en stoof hierin de pastinaak, de prei, de knolselderij met de gember en het komijnzaad.
- Voeg dan het water, de venkel, de kurkuma, peper en zout toe.
- Breng aan de kook en laat het koken tot de groenten gaar zijn.
- Mix de soep fijn met de staafmixer totdat ze romig is.
- Werk ze af met wat nootmuskaat.

Tip

Lekker met stokbrood erbij.

Eet smakelijk

Cary en Marchal

Schrijf je nu in
en ontvang als eerste de nieuwste recepten en berichten