Koolhydraatarme vegetarische aubergine pizza

Dit is een supermakkelijk pizza en de meeste mensen vinden dit ech superlekker. Bereidingstijd circa 60 minuten. 3 gram koolhydraten per plak. 4 plakken zijn 2 porties.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 2 porties
1 aubergine
Kruidenolie
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook
Topping
125 gr mozzarella
100 gr kleine tomaatjes
1 gele paprika
Garneren
1 bosui
basilicum vers
pijnboompitten
peper

20220601_175854 Aubergine Pizza

Bereiden

Schaaf van de aubergine een dunne plak van de tegenoverliggende zijden. Snijd er 4 of 5 dikke plakken van, afhankelijk van de grootte van je aubergine. Bestrooi de plakken met wat zout en laat ze 10 minuten staan.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met een vel bakpapier. Maak de kruidenolie van de olijfolie met Italiaanse kruiden en geperste knoflook.

Dep de plakken aubergine droog en bestrijk ze rondom ruim met de kruidenolie. Leg ze op de bakplaat en bak 15 minuten aan de ene kant, draai ze om en bak ze nog eens 10 minuten.

Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes, de tomaatjes in vieren en de paprika in blokjes. Verdeel de topping over de plakken aubergine. Eerst de mozzarella, dan de rest. Bak dan nog eens 10 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Rooster voor de garnering de pijnboompitjes lichtjes in een droge koekenpan. Snijd de bosui in ringen. Hak een handje basilicum fijn.

Garneer de aubergine pizzastukken in volgorde met de bosui, pijnboompitjes en basilicum. Maal er tot slot een beetje peper erover.

TIP

Je kunt in plaats van een aubergine ook een courgette gebruiken.

Eet smakelijk!

Carry en Marchal

About the Author Marchal van Straten


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Hij had visioenen van souplesse, helderziendheid, heldervoelendheid, noem maar op. Zo ging dat in die jaren. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met frustraties, afwijzing, genegeerd worden, twijfels, angsten en de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur. Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en sinds 2020 als Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch