Koolhydraatarme vegetarische aubergine pizza

Dit is een supermakkelijk pizza en de meeste mensen vinden dit ech superlekker. Bereidingstijd circa 60 minuten. 3 gram koolhydraten per plak. 4 plakken zijn 2 porties.

Ingredi├źnten

Hoofdgerecht voor 2 porties
1 aubergine
Kruidenolie
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook
Topping
125 gr mozzarella
100 gr kleine tomaatjes
1 gele paprika
Garneren
1 bosui
basilicum vers
pijnboompitten
peper

20220601_175854 Aubergine Pizza

Bereiden

Schaaf van de aubergine een dunne plak van de tegenoverliggende zijden. Snijd er 4 of 5 dikke plakken van, afhankelijk van de grootte van je aubergine. Bestrooi de plakken met wat zout en laat ze 10 minuten staan.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met een vel bakpapier. Maak de kruidenolie van de olijfolie met Italiaanse kruiden en geperste knoflook.

Dep de plakken aubergine droog en bestrijk ze rondom ruim met de kruidenolie. Leg ze op de bakplaat en bak 15 minuten aan de ene kant, draai ze om en bak ze nog eens 10 minuten.

Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes, de tomaatjes in vieren en de paprika in blokjes. Verdeel de topping over de plakken aubergine. Eerst de mozzarella, dan de rest. Bak dan nog eens 10 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Rooster voor de garnering de pijnboompitjes lichtjes in een droge koekenpan. Snijd de bosui in ringen. Hak een handje basilicum fijn.

Garneer de aubergine pizzastukken in volgorde met de bosui, pijnboompitjes en basilicum. Maal er tot slot een beetje peper erover.

TIP

Je kunt in plaats van een aubergine ook een courgette gebruiken.

Eet smakelijk!

Carry en Marchal

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Carry


Carry werkt sinds 2012 als Malvatherapeute

Get In Touch