Inleiding 

Mensen vinden het normaal dat na een dag hard werken men vermoeid is. Na een goede nachtrust is men dan vaak weer fris en energiek.

Vermoeidheid komt echter steeds vaker voor als algemeen symptoom en geeft aan dat er iets niet lekker gaat. Soms kan dat een lichamelijke oorzaak hebben. Een medisch onderzoek kan uitsluiten of er sprake is van een lichamelijke stoornis.

Vermoeidheid uitgeput

Vermoeidheid is een verschijnsel dat met veel zaken te maken kan hebben. Ongemerkt kan er energie weglopen naar zaken die voor jou als mens en ziel eigenlijk onbelangrijk zijn. En dan spreek je in het ergste geval over burn-out.

Heb je al eens afgevraagd waaraan je energie besteedt? Van wat of van wie wordt je vermoeid? Waarvan en van wie krijg je juist energie? Waar wordt je blij van? 

Mogelijke oorzaken

Bronnen van vermoeidheid kunnen zijn: omgevingslawaai (teweinig stilte), teveel impulsen (teveel "social"media, TV), pijnen fysiek en of geestelijk, ruzie/emoties, stress, zorgen maken, voeding die niet bij je past, teweinig beweging.

Herken je deze klachten?

  • Vermoeidheid met gelijktijdig last van de maag, slokdarm, borstkas en ribben.
  • Overmatige moeheid
  • Moe, krachteloos, krachteloos, al dan niet met een slecht geheugen en/of evenwichtsstoornissen.
  • In toenemende mate snel vermoeid worden, flauwvallen, gewichtsverlies, gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, geestelijke labiliteit.
  • Vermoeidheid kan een gevolg zijn van spanningen in de aura, teveel schadelijke stoffen in de aura.
  • Vermoeidheid door verstoringen in de aura. Denk hierbij aan medicijngebruik, drugs, drank, negatief denken zoals onzekerheid, twijfelen, faalangst, sommige televisie-uitzendingen.

Hoe kunnen wij jou via Malvatherapie helpen?

En zorgvuldig onderzoek naar oorzaken van vermoeidheid is noodzaak. Via een diagnose van de chakra's kunnen blokkades door de Malvatherapeut opgespoord worden die de vermoeidheid of uitputting veroorzaken.

Als Malvatherapeut bij Praktijk de Balans kunnen wij bepaalde chakra's gaan activeren die invloed hebben op vermoeidheidsverschijnselen. Ook specifieke massages kunnen helpen.

Malvatherapie brengt je op een andere manier dan yoga en Tai Chi Tao terug bij jezelf in je lichaam. Via energetische behandelingen worden lichaam, geest en ziel in balans gebracht. Door een tekort aan bepaalde energieën weer aan te vullen of juist een teveel aan opgehoopte energie af te laten vloeien Hierdoor kom je op een fijne manier meer in harmonie in je lichaam. Dagelijkse dingen gaat (weer) makkelijker.

Neem contact op voor meer informatie

Waarom nog langer wachten? Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden via Malvatherapie. 

About the Author Marchal van Straten


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Hij had visioenen van souplesse, helderziendheid, heldervoelendheid, noem maar op. Zo ging dat in die jaren. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met frustraties, afwijzing, genegeerd worden, twijfels, angsten en de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur. Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en geeft sinds 2020 Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch