page contents Ontknopen, ontwarren

Ontknopen, ontwarren

Geef je lichaam energie, ruimte en ontspan 
met yoga en klankschalen

Alsof je lichaam steeds meer ergens in de knoop of in de war raakt. Het is dan tijd om aandacht voor jezelf te hebben. Maar vooral ook aandacht voor je fysieke lichaam. We gebruiken in de yogales daarvoor ook een klankschaal.

Hatha yoga en wat je er mee bereiken kan

Door de drukte van alledag kan je lichaam vermoeid, strammer en min of meer verkrampt worden. Vooral emoties kunnen dit veroorzaken. Soms ben je er niet eens van bewust. Het is dan net of alles trager gaat en moeizamer.

Vrouw in boothouding

Door de balans te herstellen tussen geestelijk bezig zijn en fysiek bezig zijn en tot rust komen, ervaar je vanzelf weer de harmonie in jezelf en met alles wat er is.
Via yoga oefeningen brengen wij je aandacht terug naar je eigen lichaam en vooral dichter bij jezelf. Dat geeft direct Rust en meer Stilte in het hoofd. Vaak hoor ik dat men na de les heerlijk geslapen heeft en ook goed heeft kunnen doorslapen.

Zelfvertrouwen, ontwarren

Er zijn vele eenvoudige en krachtige oefeningen, die je lichaamsenergie weer uit de knoop halen. Je ontwart als het ware de energiestroom in je lichaam en dit is meestal direct waarneembaar.
In het begin kan het wat weerstand oproepen, maar al gauw kun je jouw energie weer voelen stromen. Meestal ben je dan ook fitter geworden! Al dat teveel aan energie moet afgevoerd worden, inderdaad naar de aarde. 

Voorbeeld hoe je dat kan doen

1 Ga zitten op de grond. Zorg dat je vrij kunt bewegen en voel je beide zitbotten op de grond. Voel je ademhaling zonder oordeel.
2 Pak je voeten en til je benen op zoals dat voor jou goed voelt. Neem er de tijd daarvoor en blijf doorademen.
3 Zoek je evenwicht en blijf doorademen.
4 Probeer vanuit je zitbotten je rug op te tillen. Dus je borstkas (lees borstbeen) omhoog en ook iets vooruit. Verleng je achterhoofd in lijn met je rug.
5 Probeer ook je benen te strekken. Vooral je knieholten en hielen. Ga door en blijf doorademen! Kom na enkele minuten weer rustig terug.

Klankschalen en wat je er mee bereiken kan

in de yogales gaan wij het lichaam volledig ontspannen en gebruiken naast oefeningen ook een klankschaal. De klank en trilling uit de klankschaal heeft een helende werking.
Elk lichaam heeft een eigen lichaamsfrequentie. Je lichaamscellen trillen mee op het geluid en de trillingen die uit de klankschaal komen. Je komt echt weer in balans, waarbij blokkades worden doorbroken. Dit kan tijdelijk emotioneel zijn, maar geeft bevrijding, lucht, ruimte. ‚Äč

>