Ontknopen, ontwarren

Geef je lichaam energie, ruimte en relax.

By Marchal | Weekthema yoga

Ontknopen, ontwarren

Geef je lichaam energie, ruimte en ontspan

Door de drukte van alledag kan je lichaam vermoeid, strammer en min of meer verkrampt worden. Vooral emoties kunnen dit veroorzaken. Soms ben je er niet eens van bewust. Het is dan net of alles trager gaat en moeizamer. Alsof je lichaam steeds meer ergens in de knoop of in de war raakt. Het is dan tijd om aandacht voor jezelf te hebben. Maar vooral ook aandacht voor je fysieke lichaam.

Holistisch yoga en wat je er mee bereikt

Door de balans te herstellen tussen geestelijk bezig zijn en fysiek bezig zijn en tot rust komen, ervaar je vanzelf weer de harmonie in jezelf en met alles wat er is.
Via yoga oefeningen brengen wij je aandacht terug naar je eigen lichaam en vooral dichter bij jezelf. Dat geeft direct Rust en meer Stilte in het hoofd. Vaak hoor ik dat men na de les heerlijk geslapen heeft en ook goed heeft kunnen doorslapen.

Zelfvertrouwen, onwarren

Voorbeelden hoe je dat kan doen

Er zijn vele eenvoudige en krachtige oefeningen, die je lichaamsenergie weer uit de knoop halen. Je ontwart als het ware de energiestroom in je lichaam en dit is meestal direct waarneembaar. In het begin kan het wat weerstand oproepen, maar al gauw kun je jouw energie weer voelen stromen. Meestal ben je dan ook fitter geworden! Er staan meer voorbeelden op de website.
Al dat teveel aan energie moet afgevoerd worden, inderdaad naar de aarde. 

1 Ga zitten op de grond.  Zorg dat je vrij kunt bewegen en voel je beide zitbotten op de grond. Voel je ademhaling zonder oordeel.
2 Pak je voeten en til je benen op zoals dat voor jou goed voelt. Neem er de tijd daarvoor en blijf doorademen.
3 Zoek je evenwicht en blijf doorademen.
4 Probeer vanuit je zitbotten je rug op te tillen. Dus je borstkas (lees borstbeen) omhoog en ook iets vooruit. Verleng je achterhoofd in lijn met je rug.
5 Probeer ook je benen te strekken. Vooral je knieholten en hielen. Ga door en blijf doorademen! Kom na enkele minuten weer rustig terug.

Samen yoga doen is leuk!

Denk eens aan je vriendin of je vriend en stuur dit bericht graag door. Doe je mee m.i.v. 13 augustus?
Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Sinds augustus 1976 geeft Marchal van Straten regelmatig yogales, meditaties, lezingen, workshops, trainingen en consulten. Denk hierbij aan groepen, personen, verenigingen en bedrijven. De rode draad is het bieden van ontspanning en persoonlijke ontwikkeling, inzichten, beter samenwerken, zodat veel dingen in je leven net even gemakkelijker gaat. Aan de orde komen bijvoorbeeld persoonlijke problemen, vastlopen in relaties, zaken etc. Maar ook bedrijfsvragen m.b.t.. keuzes en samenwerken op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau.