Omarm het leven

Lach naar het leven, het leven lacht terug!

By Marchal | Maandthema voor inspiratie

Omarm het leven, kijk! Alles beweegt, doe mee

De kosmos bruist van het leven.

Kijk eens in de schemering van de avond naar de lucht. Als je even de tijd neemt, zie je sterren, een stukje kosmos. In die stilte kun je de kosmos voelen. Gek idee dat je tegen het verleden aankijkt, toch?

Wat kies je?

Sterrenhemel gezien in de bergen.

Het komt veel voor, dat iemand wel hier op aarde leeft, maar zich eigenlijk niet thuis voelt op aarde. Het kan zijn dat de verbinding met zijn of haar eigen bron er dan even niet is. Dit is vaak fysiek waarneembaar.

Als je niet kiest..

Niet kiezen is ook een keuze. Dan kan het zijn, dat iemand van alles "overkomt" en daarvoor niet gekozen heeft. Toeval?

Gelukkig: je eigen lichaam helpt je.

Je eigen prachtige lichaam heeft een eigen taal. De kunst is om die eigen taal (weer) te verstaan, en erop te vertrouwen.Zie bijvoorbeeld je spierweefsel. Dit wordt gevoed via het bloed en allerlei prikkels. In rust of bij ontspanning is de doorbloeding optimaal en worden voedingstoffen optimaal toegevoerd en afvalstoffen optimaal afgevoerd. De homeostase is optimaal.
Bij "ongewone spanning" of "bedreiging" of "iets wat niet klopt" reageert het weefsel direct! Bijvoorbeeld het verkrampt. Dit is vaak wel voelbaar. Dan is de vraag "hoe reageer je hierop". Iemand kan het negeren of actie ondernemen.
Dit werkt vaak ook bij het stellen van vragen. Als je een vraagt stelt en niet direct van alles invult vanuit denken, geeft je lichaam antwoord. Bijvoorbeeld door te ontspannen. Ontspanning betekent Ja. Bij belangrijke vragen kun je die vraag herhalen over een aantal uren of dagen. Alles wat anders voelt dan ontspanning kan nee betekenen. Opletten dus; in het dagelijkse lawaai kun je op het verkeerde been gezet worden.

Accepteer dat wat op je pad komt

Staande vrouw met vertrouwen

Dat klinkt gemakkelijk, maar breng het maar eens in de praktijk! Omarm het leven en zie wat er met je gebeurt als je geconfronteerd wordt met je emoties. Laat je ze zien of zet je een masker op "niets aan de hand, alles onder controle"? Je mag er zijn en je gevoel en je emoties ook.

Omarm eens jezelf, gek of voelt het wel goed? Geef je emoties a.u.b. de ruimte,het siert je, maak je mooi. Ja, het vraagt soms moed om emoties te laten zien bij ziekte, sterven. Maar ook toelaten van vreugde, succes, geld, liefde.

En niet in de laatste plaats. Wat heb je echt nodig?

Omarm het leven, kijk. Alles beweegt, doe mee.

Ja, ik wil graag vooraf weten wat het weekthema is.
Je kunt je jezelf aan- en afmelden voor elk onderwerp.

Omarm het leven, kijk. Alles beweegt, doe mee.
Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Sinds augustus 1976 geeft Marchal van Straten regelmatig yogales, meditaties, lezingen, workshops, trainingen en consulten. Denk hierbij aan groepen, personen, verenigingen en bedrijven. De rode draad is het bieden van ontspanning en persoonlijke ontwikkeling, inzichten, beter samenwerken, zodat veel dingen in je leven net even gemakkelijker gaat. Aan de orde komen bijvoorbeeld persoonlijke problemen, vastlopen in relaties, zaken etc. Maar ook bedrijfsvragen m.b.t.. keuzes en samenwerken op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau.