Marchal van Straten

Oefenen in positiviteit

Wordt positiever met o.a. Yoga en Tai Chi Tao 

Iedereen is wel eens negatief of heeft geen vertrouwen. Het kan zijn dat je bewust wordt dat er alleen maar angstig makende media of mensen om je heen zijn. Maken je wijs dat je iets tekort komt. Of dat juist anderen ontzettend tekort komen en dat juist jij je geld moet storten. Of dat jij iets moet doen of juist niet!

Zo kunnen we onze kinderen positiviteit laten ervaren door samen met hen iets te doen.  Net zoals op de foto, de vader plant samen met zijn zoon een boom.  

Boy and man both wearing shirt planting tree seedling in park.

Zo krijgt de zoon van zijn vader positieve aandacht. Hetzelfde geldt voor volwassenen, al lijkt het op sommige dagen alsof alles verkeerd gaat. Lees nu hoe je positiever kunt worden klik hier.

Positief scheppende energie

Zoals we allemaal wel weten laadt positieve energie onze innerlijke accu op en kan deze het energieniveau op pijl houden. Je wordt er blij van, je wordt energiek en het oplossen van problemen gaat vaak moeiteloos. In een positieve bui sta je ook sneller open voor nieuwe ideeën. Positieve mensen kunnen zichzelf en andere mensen motiveren. En ook worden juist door die positiviteit mensen en dieren aangetrokken; het schept vertrouwen. De energetische sfeer is goed en mensen in die omgeving zullen worden gevoed met energie. Een positieve houding stelt mijzelf en andere mensen open voor veranderingen en persoonlijke groei. Mensen veranderen omdat liefde voorop staat. Fantastisch toch?

Waarom zou je positief denken?

Het hebben van positieve gedachten is soms erg moeilijk, helemaal wanneer het lijkt alsof het alleen maar slecht gaat in de wereld. En daar ligt al het verschil in negatieve en positieve gedachten! Degene met negatieve gedachten zien vooral waar het niet goed gaat, mensen met een positievere mindset zien juist overal bewijs van het tegenovergestelde. Doordat negativiteit veel makkelijker is te geloven is het vaak verleidelijk om juist die gevoelens te omarmen. Zo denken ook veel mensen, als ik voorbereid bent op het slechtste dan kan het toch allemaal alleen nog maar meevallen? Zo lucht klagen op en zal snel resulteren dat meerdere mensen met je mee klagen wat je het gevoel geeft dat jij en je mening geaccepteerd worden. Okay, duidelijk! Maar deze negativiteit zorgt er ook voor dat verandering moeilijk is door te voeren en je lastig veranderingen kunt maken in het leven van jezelf of in die van een ander.

Hoe kan je positiever worden?

Leven met een positieve levenshouding is niet altijd makkelijk, maar het loont. Positiviteit verspreid, waardoor je ook mensen om je heen kan leren positiever naar de wereld te kijken. En je kunt je eigenlijk best makkelijk afsluiten voor negatieve berichten. Ga in plaats van het late journaal kijken een blokje om zodat je fris je bed in kan duiken. Of verdiep je in een goed boek, TedTalk of documentaire in plaats van dat je de hele avond alleen maar loopt de scrollen.

Ook kunnen de Yoga en Tai Chi Tao lessen bij Praktijk de Balans je helpen om positiever in het leven te staan. Door zowel fysieke Yogahoudingen en langzame Tai Chi bewegingen en houdingen worden vastzittende emoties en energieën losgemaakt. Beide stimuleren de afvoer van afvalstoffen en maakt ruimte om voedende energie op te nemen. Vaak waarneembaar in de spieren en organen. Met yoga zal je snel meer energie en rust in je hoofd ervaren. Tai Chi is vaak waarneembaar in gewrichten en je kunt voelen dat energie gaat stromen.

Naast Yoga en Tai Chi kun je ook tijdens concerten met klankschalen weer positief opgeladen kan worden. Tevens zal je tot rust komen en ontspanning ervaren. Nieuwsgierig of wil je wel eens een concert bijwonen? Hier vind meer informatie.

Positiviteit, begin er nu mee!

‘Ik ga op zoek naar het mooie en benoem het. Ik ben graag een bron van liefde en positiviteit.’
‘Vroeger lag het nooit aan mij. Vandaag ga ik op zoek naar wat ik zelf kan verbeteren. Ik vind de oplossing.’

Waarom nog langer wachten met positiever in het leven staan? Geef je vandaag nog op voor een proefles yoga en tai chi tao in Alkmaar of Wieringerwerf. Ook hebben we net onze agenda met klankschalen concerten aangevuld. We hopen dat onze wegen elkaar binnenkort mogen ontmoeten.
Wil je hier aan meedoen? Je kunt je via de drukknoppen aanmelden als je dat wilt.

About the Author Marchal van Straten