Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

Dit is een hoofdgerecht voor 2 personen 

Voor 2 porties

- 400 gr verse gewassen spinazie of 280 gr bevroren spinazie
- 250 gr champignons
- 50 gr fetakaas verkruimeld

- 4 grote eieren
- 150 ml  amandelmelk
- 25 gr geraspte Parmezaanse kaas

- 1 kleine ui
- 50 gr geraspte mozzarella kaas
- eetlepel olie
- zwarte peper en zout naar smaak

Bereidingstijd 15 min
Kooktijd 45 min

Portiegrootte 1/2 van de quiche
Calorieën: 418
Vetten: 25.2
Koolhydraten: 6.9
Vezels: 5.8
Eiwitten: 36.8

Bereiden

- Verwarm de oven voor op 180 graden. Wok de verse spinazie op een lage kookstand of laat de spinazie ontdooien.
- Snijd ondertussen de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes. Laat de spinazie na het ontdooien of wokken goed uitlekken en zet dit opzij.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit een aantal minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze circa 7 minuten gaar. Vet vervolgens een quichevorm van 21 cm in met olie en verdeel de spinazie over de bodem.
- Voeg dan de champignons, ui, knoflook en feta toeaan de bodemen verdeel dit over de bodem. Pak een middelgrote kom en klop hierin de eieren, melk, Parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak tot een gelijkmatig geheel zonder klontjes. Verdeel het eiermengsel over de quichevorm en top de geraspte mozzarella erover.
- Plaats de quichevorm op een ovenrek in de oven en bak de spinaziequiche met feta in circa 45 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd na het bakken de quiche in 4 gelijke stukken.

Tip

In plaats van Fetakaas kun je ook geitenkaas gebruiken.

Eet smakelijk

Carry en Marchal

About the Author Marchal van Straten


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Hij had visioenen van souplesse, helderziendheid, heldervoelendheid, noem maar op. Zo ging dat in die jaren. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met frustraties, afwijzing, genegeerd worden, twijfels, angsten en de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur. Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en geeft sinds 2020 Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch