Marchal van Straten

Koolhydraatarme kaneelbroodjes

Heerlijke locarb kaneelbroodjes

Koolhydraatarme voeding kan een ondersteunen effect hebben om af te vallen of het verbeteren van de bloedsuikerwaarden. En deze snacks of dessert zijn nog lekker ook.

Voor 12 kaneelbroodjes

Bereidingstijd 15 minuten, kooktijd 25 minuten. Totale tijd 40 minuten.
Voedingswaarden per broodje: caloriën 90, vetten 7, koolhydraten 0,9, eiwiten 5,0.

Ingrediënten

Broodjes
- 150 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
- 70 gr amandelmeel
- 2 eetlepels roomkaas

- 1 ei (M)
- 1/2 theelepel 
bakpoeder

Kaneelvoeding
- 4 eetlepels water
- 3 eetlepels erythritol (zoetstof E968 )

- 2 theelepels kaneel

Frosting
- 40 gr roomkaas
- 1 eetlepels Griekse yogurt
- 1 eetlepels erythritol (zoetstof E968 )
1/2 theelepel vanille aroma

Bereiden

  • Verwarm de hete luchtoven voor op 180 graden. Voeg de roomkaas en mozzarella toe aan een kom en verwarm deze 30 tot 60 seconden in de magnetron, totdat de mozzarrella goed is gesmolten. Voeg de gesmolten kaas toe aan een kom en roer het goed door elkaar. Voeg dan het ei toe en meng dit eerst met een spatel en daarna met de handen door de kaas.
  • Meng in een kleine kom het bakpoeder en het amandelmeel. Voeg dit vervolgens toe aan de kom met de gesmolten kaas en kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg. Vet je handen in met olie om gemakkelijker met het deeg te kunnen werken. Vorm het deeg tot 6 balletjes van 50 gram.
  • Rol elk balletje op een plank tot een lange sliert van 40 cm lang. Plaats de sliert op een vel bakpapier en druk dit met de handen zo plat als mogelijk. Pak een steelpannetje voor de kaneelvulling en breng hierin het water aan de kook. Haal de pan van het vuur of inductieplaat en voeg al roerend het kaneel en de erythtol toe.
  •  Verdeel met een lepel het kaneelmengsel over de slierten deeg. Rol de slierten strak op en snijd ze doormidden om van elke sliert twee kaneelbroodjes te vormen. Plaats de 12 kaneelbroodjes op een ingevette bakvorm of ovenschaal.
  • Bak de kaneelbroodjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de frosting door de roomkaas, yogurt, erythritol en vanille aroma te mengen. Laat de kaneelbroodjes na het bakken afkoelen en serveer met de frosting.

Eet smakelijk

Carry en Marchal

Schrijf je nu in
en ontvang als eerste de nieuwste recepten en berichten