Heerlijke locarb kaneelbroodjes

Koolhydraatarme voeding kan een ondersteunen effect hebben om af te vallen of het verbeteren van de bloedsuikerwaarden. En deze snacks of dessert zijn nog lekker ook.

Voor 12 kaneelbroodjes

Bereidingstijd 15 minuten, kooktijd 25 minuten. Totale tijd 40 minuten.
Voedingswaarden per broodje: caloriën 90, vetten 7, koolhydraten 0,9, eiwiten 5,0.

Ingrediënten

Broodjes
- 150 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
- 70 gr amandelmeel
- 2 eetlepels roomkaas

- 1 ei (M)
- 1/2 theelepel 
bakpoeder

Kaneelvoeding
- 4 eetlepels water
- 3 eetlepels erythritol (zoetstof E968 )

- 2 theelepels kaneel

Frosting
- 40 gr roomkaas
- 1 eetlepels Griekse yogurt
- 1 eetlepels erythritol (zoetstof E968 )
1/2 theelepel vanille aroma

Bereiden

  • Verwarm de hete luchtoven voor op 180 graden. Voeg de roomkaas en mozzarella toe aan een kom en verwarm deze 30 tot 60 seconden in de magnetron, totdat de mozzarrella goed is gesmolten. Voeg de gesmolten kaas toe aan een kom en roer het goed door elkaar. Voeg dan het ei toe en meng dit eerst met een spatel en daarna met de handen door de kaas.
  • Meng in een kleine kom het bakpoeder en het amandelmeel. Voeg dit vervolgens toe aan de kom met de gesmolten kaas en kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg. Vet je handen in met olie om gemakkelijker met het deeg te kunnen werken. Vorm het deeg tot 6 balletjes van 50 gram.
  • Rol elk balletje op een plank tot een lange sliert van 40 cm lang. Plaats de sliert op een vel bakpapier en druk dit met de handen zo plat als mogelijk. Pak een steelpannetje voor de kaneelvulling en breng hierin het water aan de kook. Haal de pan van het vuur of inductieplaat en voeg al roerend het kaneel en de erythtol toe.
  •  Verdeel met een lepel het kaneelmengsel over de slierten deeg. Rol de slierten strak op en snijd ze doormidden om van elke sliert twee kaneelbroodjes te vormen. Plaats de 12 kaneelbroodjes op een ingevette bakvorm of ovenschaal.
  • Bak de kaneelbroodjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de frosting door de roomkaas, yogurt, erythritol en vanille aroma te mengen. Laat de kaneelbroodjes na het bakken afkoelen en serveer met de frosting.

Eet smakelijk

Carry en Marchal

About the Author Marchal van Straten


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Hij had visioenen van souplesse, helderziendheid, heldervoelendheid, noem maar op. Zo ging dat in die jaren. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met frustraties, afwijzing, genegeerd worden, twijfels, angsten en de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur. Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en geeft sinds 2020 Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch