Als een boom geworteld in aarde

als een boom geworteld in de aarde te staan en de krachten die op ons inwerken te ervaren; van buiten en van binnenuit. Waarnodig buigen wij mee met de wind en schudden het stof van ons af. Kom in je kracht, als een boom

20210917_105010 De Boom

Park Oosterhout, Alkmaar

Kijk in de natuur, in het park

Wie met een boom kan praten hoeft niet naar de psychiater, al denken de meeste mensen het tegenovergestelde.

Mag ik je uitnodigen om als een boom geworteld in de aarde te staan. Ervaar de krachten die van buitenaf en van binnenuit op ons inwerken. Waarnodig buigen wij mee met de wind en schudden het stof van ons af. Kom in je kracht, als een boom!

20210917_105452 Oosterpark, Alkmaar

Park Oosterhout, Alkmaar

De natuur doet het voor

“Een dikke boom begint als een teer twijgje.”
- Lao-Tse, filosoof

Staande als een boom gaan wij onze blokkades duidelijk voelen. Wij proberen deze te accepteren door te ademen. De energie gaat stromen. Door het (af)schudden brengen wij de energieën in beweging waardoor er ook beweging in de blokkades komt. De energie krijgt zo meer ruimte om te gaan stromen. Met je aandacht kun je dit nog versterken. Ieder keer dat je de oefening doet zul je hem anders ervaren en je de heilzame werking beter voelen.

Wat kunnen wij leren

Geef mij de moed te accepteren wat niet in mijn vermogen ligt, de kracht om alles te doen wat in mijn vermogen ligt en de wijsheid tussen die twee onderscheid te maken.

Staande als een boom ervaren wij de krachten van buiten en van binnenuit. Wij bewegen mee om niet om te vallen. En ademen zorgvuldig door. Klik hier om mee te doen.

20210917_105805 20210917_105805

Park Oosterhout, Alkmaar

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Marchal


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur.
Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en geeft sinds 2020 Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch