Kikkererwten in een kruidige tomatensaus

Voor 4 porties

-  250 g kikkererwten.
-  2 uien.
-  3 rijpe tomaten.
-  1 eetlepel citroensap.
-  2 eetlepels extra vierge kokosolie (Amanprana).

Specerijen

-  3 kardemompeulen.
-  1 koffielepel kurkuma.
-  1 stuk kaneel.
-  1 koffielepel mosterdzaad.
-  1 koffielepel komijnzaad.
-  1/2 koffielepel asafoetida

Specerijen

-  1 eetlepel fijngesneden verse gember.
-  2 eetlepels korianderzaad.
-  1/2 koffielepel kerriepoeder.
-  1 koffielepel garam masala.
-  Verse koriander.
-  Zwarte peper en zout.

Bereiding

-  Week de kikkererwten een dag van tevoren ruim twaalf uur in een pan met water.
-  Laat de kikkererwten uitlekken en kook ze met de kurkuma, kardemompeulen, kaneel, het zout en 1 liter extra water in ongeveer 1 uur gaar.
-  Pel de uien en snijd ze fijn. Snijd de tomaten in stukjes.
-  Verhit de olie in een pan  en fruit de ui.
-  Voeg de kardemom, de kurkuma, de kaneel, het mosterdzaad, het komijnzaad, de asafoetida, de gember, en het kerriepoeder toe en laat het even meebakken.
-  Voeg de tomaten toe.
-  Giet de gare kikkererwten af en vermeng ze met de tomatensaus.
-  Laat nog even door pruttelen.
-  Werk het gerecht af met citroensap, garam masala, peper en zout.
-  Dien op met de verse koriander.

Print Friendly, PDF & Email
>