Je lichaam spreekt de taal van de innerlijke mens

By Marchal | Blog voor inspiratie en reacties

Je lichaam spreekt de taal van de gevoelens

Alles wat je in de loop van je leven hebt meegemaakt is vastgelegd in alle cellen en structuren die nu de vorm van je lichaam bepalen. Je (fysieke) lichaam spreekt niet in gebeurtenissen of in feiten. je (fysieke) lichaam beschikt over een groot arsenaal aan creatieve mogelijkheden om gevoelens kenbaar te maken. Je (fysieke) lichaam communiceert voortdurend.

Het is een kunst om de signalen van je lichaam en geest te verstaan, ernaar te luisteren en te handelen. Het kan je helpen door nieuwsgierig te zijn en te onderzoeken wat je ervaart, voelt en welke gedachten er voorbij komen. 

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Sinds augustus 1976 geeft Marchal van Straten regelmatig yogales, meditaties, lezingen, workshops, trainingen en consulten. Denk hierbij aan groepen, personen, verenigingen en bedrijven. De rode draad is het bieden van ontspanning en persoonlijke ontwikkeling, inzichten, beter samenwerken, zodat veel dingen in je leven net even gemakkelijker gaat. Aan de orde komen bijvoorbeeld persoonlijke problemen, vastlopen in relaties, zaken etc. Maar ook bedrijfsvragen m.b.t.. keuzes en samenwerken op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau.