Ik begrijp mijn hart niet, dat gaat boven mijn verstand maar ik kan wel voelen dat mijn hart klopt

Er is veel en uitgebreid geschreven over het hart. Elk verhaal heeft zijn eigen inzichten en waarheden. Ons inzet is gericht op voelen en het openen van je hart. Het hart is je kompas van je leven. Ons denken kan de uitvoering van wat je vanuit je hart wilt ondersteunen. Het denken staat dan in dienst van het gevoel. Niet andersom. 

Het hart laat zien wat je wilt, voelt en beweegt.

Kijk in de natuur. Zwanen doen het voor: Zwanen tonen elkaar levenslang hun liefde zonder angst of oordeel. Zonder voorwaarden. Het hart is dan ook een klassiek symbool voor de liefde dat over de gehele wereld wordt gebruikt. Durf het voorbeeld van de zwanen te volgen. Kom tot rust komen en kies voor wat je echt wilt, voelt en beweegt.  


Waar je hart vol van is, loopt de mond van over.

20937349 - pair of swans in love floating on the water at sunrise of the day

Ik open mijn hart want dan kan ik voelen en mij verbinden

Als je het hartgevoel opent wordt je leven rijker. Ik heb geleerd met vallen en opstaan om mijn hart te openen. Dat kan op vele manieren. Soms door muziek, een boek lezen, door klankschalen,  een meditatie of zomaar vanzelf. Of door het doen van yoga, Tai Chi. Al deze manieren helpen je te verbinden met jezelf, met andere mensen en met wat er is. Het wonder van het hart functioneert ondanks alle belasting. In de lessen van deze week doen we oefeningen om het hart te openen.

Malvatherapie, massage en klankschalenconcert

Waarom nog langer wachten met aandacht voor je hart? Het is niet nodig om dagelijks met de ongemakken van spanningen en stress te leven. Ontdek via onderstaande knoppen wat Malvatherapie, Yoga & Tai Chi of een klankschalenconcert voor jou kan betekenen tijdens momenten van stress, een burnout of constante stress in je leven. 

Natuurlijk kan je ook altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken die het beste bij jou passen.

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Marchal van Straten


Mijn naam is Marchal van Straten en ben al jarenlang bezig met natuurlijke geneeswijzen, bewegen en voeding. Via zelfonderzoek, opleidingen en trainingen heb ik een brede ervaring en praktische kennis opgebouwd.
De hoge druk van het moderne leven en bieden emotionele klachten en geven uiteindelijk ook fysieke klachten. De complementaire geneeskunde kan hieraan een grote bijdrage leveren vanwege de holistische benadering en door het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Graag zet ik mijn ervaring, kennis en vaardigheden in voor een gezonde balans naar lichaam, ziel en geest.

Get In Touch