Open je hart

Ik begrijp mijn hart niet, dat gaat boven mijn verstand maar ik kan wel voelen dat mijn hart klopt

Er is veel en uitgebreid geschreven over het hart. Elk verhaal heeft zijn eigen inzichten en waarheden. Ons inzet is gericht op voelen en het openen van je hart. Het hart is je kompas van je leven. Ons denken kan dan de uitvoering van wat je vanuit je hart wilt ondersteunen. Het denken staat dan in dienst van het gevoel. Niet andersom. 
In de laatste jaren vinden er op de Aarde en in de Kosmos gigantische veranderingen plaatsen. Die kunnen niet worden gestopt. je kunt deze tijd dan ook niet meer vergelijken met pakweg 50 jaar geleden.

Het hart laat zien wat je wilt, voelt en beweegt.

Kijk in de natuur. Zwanen doen het voor: Zwanen tonen elkaar levenslang hun liefde zonder angst of oordeel. Zonder voorwaarden. Het hart is dan ook een klassiek symbool voor de liefde dat over de gehele wereld wordt gebruikt. Durf het voorbeeld van de zwanen te volgen. Kom tot rust komen en kies voor wat je echt wilt, voelt en beweegt.  


Waar je hart vol van is, loopt de mond van over.

20937349 - pair of swans in love floating on the water at sunrise of the day

Ik open mijn hart want dan kan ik voelen en mij verbinden

Het hart wordt energetisch zeer snel gesloten als er een bedreigende, agressieve situatie is. Uit bescherming. 
Maar je kunt er bewuster mee leren omgaan. Als je het hartgevoel opent wordt je leven rijker. Ik heb geleerd met vallen en opstaan om mijn hart te openen. Dat kan op vele manieren. Soms door muziek, een boek lezen, door klankschalen,  een meditatie of zomaar vanzelf. Of door het doen van yoga, Tai Chi. Al deze manieren helpen je te verbinden met jezelf, met andere mensen en met wat er is. Het wonder van het hart functioneert ondanks alle belasting. In de lessen van deze week doen we oefeningen om het hart te openen.

Malvatherapie, massage en klankschalenconcert

Waarom nog langer wachten met aandacht voor je hart? Het is niet nodig om dagelijks met de ongemakken van spanningen en stress te leven. Ontdek via onderstaande knoppen wat Malvatherapie, Yoga & Tai Chi of een klankschalenconcert voor jou kan betekenen tijdens momenten van stress, een burnout of constante stress in je leven. 

Natuurlijk kan je ook altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken die het beste bij jou passen.

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Marchal


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur.
Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en geeft sinds 2020 Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch