Kinderyoga

Wat is yoga voor kinderen

Kinderen houden van bewegen, zijn nieuwsgierig, speels en fantasierijk. Zij ontdekken de wereld met een enorme intensiteit. Volwassenen zijn zich niet altijd bewust van de overvloedige hoeveelheid prikkels die kinderen krijgen aangeboden en daar goed bewust mee om te gaan.
Dat geldt ook voor de verwerkingstijd die kinderen nodig hebben om alle opgedane indrukken te verwerken. Als de verwerkingstijd onvoldoende is kan leiden tot vermoeidheid, boosheid, concentratieproblemen, agressief gedrag, slaapstoornissen of kunnen zichzelf niet meer vermaken.
Een kind voor de televisie zetten of een computerspel laten spelen is geen ontspanning bieden. Het beoefenen van yoga voor kinderen doet dat wel.

In de lessen wordt aangepast aandacht besteedt  aan ademhaling, aan bewegen, aan zichzelf  te ontspannen, lichaamsbewustzijn, hun creativiteit aan te spreken, zich te uiten. Wij maken gebruik van klankschalen, mandala's etc.
Wij bieden yoga voor kinderen aan op je schoollocatie.

Wat maakt ons uniek?

Yoga voor kinderen gaat verder dan het alleen maar doen van een spelletje of fysieke oefeningen. Dat is in onze beleving nog geen yoga.  Wij willen dat je als kind na elke les weer een stukje beter in je vel komt te zitten. Dus minder denken, aangepast doen en weer voelen. Het gaat om jou.
En ook aangepast aandacht voor verstilling. Er gaat dan een fantastische wereld open. 

Contact

Wij bieden yoga voor kinderen aan op je schoollocatie in blokken van 6-8 aaneengesloten lessen. Bij een vakantiedag of een feestdag schuift een en ander op. Contact

Yoga voor kinderen
Print Friendly, PDF & Email
>