Hatha Yoga in Alkmaar  en Wieringerwerf

Praktijk de Balans, net even anders geen standaard

Fysiek: Het rustige tempo van de yogahoudingen, de yogabewegingen en de ademhalingsoefeningen helpen je contact te maken met je lichaam, je rust te vinden, je conditie te verbeteren en om je te ontspannen. Je lichaam wordt krachtiger en soepeler en je hoofd komt tot rust. Je wordt bewuster van je lichaam, je emoties en je eigen gevoel. In de lessen is er een mix van zachte bewegingen en houdingen die wij enige tijd aanhouden voor een optimaal positief effect. En dat voelt goed!  Recensie

Energie: De energiestromen in je lichaam worden gestimuleerd en de afvalstoffen worden afgevoerd. Als er energieën zijn die andere energieën overheersen zijn dan worden ze in evenwicht terug gebracht. Als er energieën zijn die zwak zijn, dan worden ze aangewakkerd. Het vertrekpunt is nu en de oefeningen worden geleidelijk uitdagender. Je lichaam, je geest en ziel komen in evenwicht, in balans. En dat voelt goed!  
Recensie

Is ontspannen te leren? 

In de lessen zijn er oefeningen voor ontspannen, een betere ademhaling, beter in je vel zitten. Maar ook oefeningen voor meer energie, meer souplesse, stressverlaging, meer rust in het hoofd, beter slapen en doorslapen, betere houding, vermindering rugklachten, een fitter lichaam, een betere doorbloeding, oefeningen voor je ogen, vermindering overgangsklachten, meditatie, meer in je kracht, minder denken en terugkomen in je gevoel, voor een betere conditie, meer handelen uit gevoel, oefeningen voor meer lichaamsbewustzijn, verbetering van levenskwaliteit.
Dat is een hele lijst. Ik nodig je uit om het zelf te ervaren en of andere deelnemers naar hun ervaringen te vragen. 

Wat maakt ons uniek?

Specifieke persoonlijke aandacht voor jong en ouder; in elke les. 

Je kunt ons vinden in Noord Holland in Alkmaar  in de Daalmeer en in de Vroonermeer. En in Wieringerwerf in Noordholland.
Op verzoek geven wij ook specifieke lessen op je werk, je vereniging of bij gelegenheid. Bijvoorbeeld teambuilding.
Voor, tijdens en na elke les is ruimte voor vragen, ook over specifieke situaties. In elke les is er een  weekthema.
Bij vragen wordt als het past in de les, een oefening ingelast. Als je bijvoorbeeld  pijn hebt, doen wij oefeningen om de pijn te verlichten. Zie ervaringen onderaan deze pagina.

Welk voordelen ik kan verwachten

We doen eerst wat losmaak- en opwarmoefeningen. Vervolgens doen we afwisselend langzaam bewegende dynamische oefeningen om de energie optimaal door je lichaam te laten stromen. En statische oefeningen, waarbij specifieke houdingen die we enige tijd aanhouden. Hierdoor krijgt je lichaam lokaal een betere doorbloeding en voeding. Denk hierbij aan meridianen en chakra's. En het opheffen van blokkades. We sluiten een les af met rust en een kopje thee.
Yoga gaat verder dan het alleen maar doen van fysieke oefeningen. Wij willen dat je bewuster wordt van wat je doet met je lichaam en je geest en waarom. Zodat je na elke les weer een stukje beter in je vel komt te zitten. Dus minder denken, veel doen en vooral weer voelen. En ook aandacht voor verstilling

Ervaring Elly
Ik heb al vele jaren les van Marchal van Straten. Na elke les ben ik lekker ontspannen en ik slaap heerlijk.

Ervaring Franco
Sinds ik yogalessen volg bij  is mijn lijf soepeler geworden en zit ik beter in mijn vel zowel fysiek als mentaal. Je kunt ook makkelijker een stootje opvangen in het leven. Ook het combineren van verschillende soorten yoga maakt het zeker interessant.
Echt een aanrader om eens een proefles te volgen!!al vele jaren les van Marchal van Straten. Na elke les ben ik lekker ontspannen en ik slaap heerlijk.

Print Friendly, PDF & Email
>