Waarom word ik blij van de lente?

  • 's Morgens 'vroeg hoor ik de vogels al kwetteren en fluiten, de dag begint. Ze zijn druk in de weer met verzamelen van takjes en plukjes gras voor de nesten. De vogelhuisjes worden door de volgels gekeurd voor bewoning. Sommige worden al bewoond, bij ons zijn dat de koolmeesjes. Daar wordt ik blij van.
  • Als ik langs de weilanden rijd zie ik pasgeboren lammentjes huppelen en springen. Dan weet ik dat lente is begonnen.
  • Het wordt al steeds langer licht en de planten en bomen maken nieuwe bladeren en knoppen. Er zijn steeds meer kleuren.
  • Het is ook een prachtig moment om samen een nieuwe boom te planten. Samen in de tuin werken.

 Door al dat nieuwe krijgen ook mensen de 'lentekriebels'. We maken plannen voor de lente en de zomer. We gaan meer naar buiten en krijgen meer kleur op de wangen.  Krijg je ook al een lente gevoel?

Begin de lente met yoga

De natuur vernieuwd en verjongd zichzelf. Ook ons fysieke lichaam is toe aan de lente. Ons fysieke lichaam herstelt zich vanzelf, als wij het de ruimte en goede voeding geven en voldoende rust. Dit zelf herstellend vemogen kan aangenaamd versterkt worden door yoga oefeningen.

Ik nodig je uit om met fysieke oefeningen ons lichaam te verjongen, te versterken. Fysieke oefeninen om je lichaam ruimte te geven. Hierdoor soepeler gewrichten, een betere ademhaling en doorbloeding. Klik hier voor enkele voorbeeld oefeningen.

A beautiful little forest fen surrounded with trees near National park De Hoge Veluwe in the Netherlands

Breng lichaam en geest tot rust, stilte
Kom je ook op 12 juni?

Voor actie, ontspanning en gezondheid

Kies en beoefen stilte, rust.
Kom je ook op 15 mei?

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Marchal van Straten


Mijn naam is Marchal van Straten en ben al jarenlang bezig met natuurlijke geneeswijzen, bewegen en voeding. Via zelfonderzoek, opleidingen en trainingen heb ik een brede ervaring en praktische kennis opgebouwd.
De hoge druk van het moderne leven en bieden emotionele klachten en geven uiteindelijk ook fysieke klachten. De complementaire geneeskunde kan hieraan een grote bijdrage leveren vanwege de holistische benadering en door het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Graag zet ik mijn ervaring, kennis en vaardigheden in voor een gezonde balans naar lichaam, ziel en geest.

Get In Touch