Gevulde portobello met geitenkaas

Koolhydraat arm hoofdgerecht voor 2 porties 
Bereidingstijd 10. Kooktijd 30. Totale tijd 40. 
Koolhydraten 13,4

Op de foto staan de gevulde portobello's gereed om in de oven gezet te worden. In de laatste 5 minuten van onderstaand recept verdelen we walnoten nog toe. Om te voorkomen dat ze aanbranden.

baked mushrooms stuffed with cream cheese

Ingrediënten

- 4 portobello's
- 2 sjalotten.
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie.
- zout en peper naar smaak

- 100 gr. babyspinazie
- 200 gr. tomatenpulp of blokjes
- 100 gr.  geitenkaas
- optioneel lente-ui

- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- handjevol gehakte walnoten

Bereidingswijze

1 Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Maak de portobello's schoon en verwijder voorzichtig de steel. Plaats ze met hun hoedje op de bodem van de ovenschaal. Besmeer de champignons met olijfolie en kruid ze met zout en peper naar smaak. Bak de portobello's 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de sjalotten in kleine stukjes en pers de knoflook fijn m.b.v. een knoflookpers. Verwarm een el olijfolie in een grote koekenpan en voeg de helft van de gesneden sjalot en geperste knoflook toe. Bak dit een minuut, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de spinazie toe en bak 2-3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij. Doe de inhoud van de koekenpan in een schaaltje en zet deze opzij.
3 Pak nu de lege koekenpan en bak hierin de resterende gesneden sjalot en geperste knoflook. Voeg de tomatenpulp of tomatenblokjes toe en kook dit 5-10 minuten, totdat de saus is gereduceerd en dikker is geworden. Kruid de saus met zout, peper en Italiaanse kruiden.
4 Haal de portobello's uit de oven en dep ze goed droog met een keukenpapiertje. Verdeel dan de tomatensaus gelijkmatig over de champignons. Voeg de spinazie toe en ten slotte de brokken geitenkaas. Zie foto.  Bak de portobello's nog eens 15 minuten in de voor verwarmde oven. Kruimel in de laatste vijf minuten de walnoten over de portobello's en laat deze meebakken.
5 Je kunt er desgewenst een salade bij serveren.

Tips

Als je geitenkaas niet lekker vindt, kun je deze vervangen door een ander zachte kaas bijvoorbeeld Feta

Eet smakelijk

Carry en Marchal

About the Author Marchal van Straten


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Hij had visioenen van souplesse, helderziendheid, heldervoelendheid, noem maar op. Zo ging dat in die jaren. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met frustraties, afwijzing, genegeerd worden, twijfels, angsten en de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur. Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en geeft sinds 2020 Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch