Gegrilde groente in de oven en mozzarella 

Dit vegetarisch recept is snel klaar en goed voor de kleine portemonnee. Veel ingrediƫnten zijn vaak al in huis.
Hoofdgerecht voor 4 personen. 385 kcal. In 25 minuten te bereiden.

Je kunt dit recept ook makkelijk samen maken, gezellig en lekker.

Ingrediƫnten

-  1 courgette
-  1 gele paprika
-  1 rode paprika
-  2 uien
-  250 g mozzarella
-  circa 3 eetlepels olijfolie extra vierge

-  Peper en zout
-  Stokbrood
-  keukenpapier, bakpapier

Betalen met pinpas

Bereiden

1 Verwarm de grill in de oven in de hoogste stand (240 graden) om voor te verwarmen. Snijd de courgette in plakken, de paprika's in stukken en de ui in ringen. Leg desgewenst bakpapier op de bakplaat i.v.m. makkelijker schoonmaken.
Verdeel de helft van de courgette, paprika's en ui over de bakplaat. Sprenkel de olie erover. Strooi peper en zout naar smaak toe.

2 Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de groenten in 6-8 minuten bruin en beetgaar. Keer halverwege. Schep de gegrilde groenten in een schaal. Herhaal met de overgebleven groenten. Snijd intussen het stokbrood in stukjes.

3 Laat de mozzarella uitlekken op het keukenpapier en snijd in blokjes. Doe de gegrilde groenten in de schaal en schep de mozzarella erdoor. Serveer lauwwarm  of koud. En met het stokbrood .

Eet smakelijk

Print Friendly, PDF & Email
>