De innerlijke glimlach

voor meer ontspanning, meer energie, meer souplesse, een beter gevoel

By Marchal | Maandthema voor inspiratie

De innerlijke glimlach

voor meer ontspanning, meer energie, meer souplesse, een beter gevoel

Je hebt het ongetwijfeld wel eens ervaren. Als je lacht ontspant je lichaam en je geest. Je kan ineens veel meer hebben, alles is anders. Een glimlach is krachtig en prachtig in zijn eenvoud.
Met een niet te onderschatten helende en welzijn bevorderende uitwerking. Ze versterkt het immuunsysteem.

De innerlijke glimlach

Blijf bij jezelf en in je gevoel.

Maak een echte glimlach op je gezicht. Voor het geval dat je niet meer weet hoe dat moet: beide mondhoeken omhoog en de rest van je gezicht ontspannen. Probeer de glimlach zo oprecht mogelijk te maken als je kunt. Misschien helpt het om te denken aan een vrolijk kind of een leuke herinnering. Herinnering of visualiseer iets of iemand die of dat je werkelijk doet glimlachen. Iemand die je lief vindt, die met open armen op je af komt rennen, bij je op schoot kruipt, lacht, een goeie grap, een grappige situatie.

Als je iets gevonden hebt, geniet dan eerst even van jouw glimlach, word je bewust, ervaar de uitwerking. Een echte glimlach doe je ook met je ogen.

Hoe bouw je een glimlach op.

Maak een tuitmond zover als je kunt en laat alles los. Niets doen. Voel de ontspanning in je gezicht. Trek nu bewust je mondhoeken langzaam omhoog. Op een bepaald moment voel je dat er allerlei spiertjes in je gezicht ontspannen. Verander dan niets en vol de ontspanning.

Lachende baby

Elke keer als je iets positiefs wilt, herinner je dan op dat moment je innerlijke glimlach (die mooie herinnering).
Je kunt glimlachen naar je lichaam; je voeten, je enkels, je gewrichten, je partner, buren je concurrent.

Een Chinees spreekwoord zegt: 'Als je niets meer hebt, schenk dan je glimlach'.
Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Sinds augustus 1976 geeft Marchal van Straten regelmatig yogales, meditaties, lezingen, workshops, trainingen en consulten. Denk hierbij aan groepen, personen, verenigingen en bedrijven. De rode draad is het bieden van ontspanning en persoonlijke ontwikkeling, inzichten, beter samenwerken, zodat veel dingen in je leven net even gemakkelijker gaat. Aan de orde komen bijvoorbeeld persoonlijke problemen, vastlopen in relaties, zaken etc. Maar ook bedrijfsvragen m.b.t.. keuzes en samenwerken op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau.