Kijk naar alles alsof je het voor het eerst zag, en voor de laatste keer. Dan zal je tijd op aarde vol heerlijkheid zijn. Betty Smith

Aarden

We worden met zijn allen steeds gevoeliger voor energieën. Steeds meer mensen hebben last van energieën van andere mensen en/of hun omgeving. Door middel van de energie worden klachten en/of emoties van anderen overgenomen. Van tijd tot tijd aarden en afsluiten is een goede manier om met deze gevoeligheid voor omgevingsenergieën om te gaan. Het zorgt ervoor dat je je weer verbonden voelt met de aarde, met je gevoel en daardoor ook met andere mensen.

Met je voeten op de grond

Op energetisch niveau is gronden een verbinding maken met de aarde-energie, d.m.v. het stuitchakra. De aarde heeft een scala van trillingen/eigenschappen in haar, waarvan we gebruik kunnen maken. De aarde kent alle emoties en gevoelens, behalve angst. Dit is de reden waarom bij een goede verbinding onze angstige gevoelens verminderen en we ons zekerder kunnen voelen in de wereld waarin we leven. Ook de trilling van vertrouwen is een eigenschap/energie die we door ons heen kunnen laten stromen. Hier gaat het om het vertrouwen dat er voor iedereen voldoende aanwezig is om in onze levensbehoefte te voorzien. Wanneer we vertrouwen hebben, voelen we ons ook veiliger. Actie

Gronden

De aarde heeft geen haast en heeft alle tijd voor ons. De rust die ze biedt is één van haar vele kwaliteiten. We zoeken tijdens de vakantie niet voor niets de natuur op om een tijdje helemaal niets te doen en alleen te genieten van de omgeving. Door jezelf met regelmaat goed te gronden ervaar je, dat je meer zelfvertrouwen krijgt, meer zelfverzekerder raakt, rechterop gaat lopen, meer uitstraling hebt, enzovoort. Meer opties om te gronden zijn:

  • Praktijk de Balans; tijd voor jezelf
  • Op blote voeten in gras, zand lopen
  • De natuur in, in de tuin werken
  • Even goed met beide voeten op grond stampen of springen
  • Dansen op muziek met veel trommels, djembés
  • Je voeten stevig masseren, eventueel ook je benen

De noodzaak van een meditatie

Het doel van mediteren is om beter om te gaan met je emoties, gedachten en leegte. Het zorgt voor een goede nachtrust, betere focus, minder angst en minder stress. Beoefening verbetert de relatie met jezelf, met anderen en met Moeder Aarde!

Uitnodiging

Misschien ken je ze wel. Mensen die het contact me moeder Aarde zijn verloren De natuur, het verschil in de seizoenen niet meer weten,. Dus ook net de betekenis van de seizoenen, ervaren, voelen.Het contact kwijt.. Op onze yogales doen we directe oefeningen om contact te maken met moeder Aarde en met onszelf. Als je nieuwsgierig bent meld je dan aan.
Neem je de uitnodiging aan om te oefenen in gronden, contact maken met moeder Aarde?

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Marchal


Toen Marchal van Straten (Amsterdam, 1948) in 1974 begon met Hatha Yoga werd hij aangetrokken door Yoga om makkelijker met de problemen van het dagelijkse leven om te gaan. Oorspronkelijk deed hij Hatha Yoga met vooral fysieke oefeningen en met aandacht voor de ademhaling, meditatie en voeding. Hierdoor kwam er iets in hem tot rust. Hij kon daardoor beter omgaan met de competentiestrijd in de maatschappij.
Marchal geeft sinds 1976 Yogales in Amsterdam en eind jaren '80 in de kop van Noord-Holland. Bij toeval werd bij Marchal in de jaren ’90 een genezende kracht ontdekt waardoor hij gestimuleerd werd om zich te ontwikkelen als Yogaleraar, Masseur, Malvatherapeut en Tai Chi Tao Qi Gong Instructeur.
Daarnaast volgde hij de medische Plato opleiding MBK en andere cursussen en opleidingen. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Malvatherapeut en geeft sinds 2020 Tai Chi Tao instructielessen.
Wekelijks publiceert hij een afwisselend thema over Yoga, Malvatherapie, Tai Chi Tao en vegetarische recepten (soms koolhydraatarm soms Ayurvedisch).

Get In Touch