Aarden

We worden met zijn allen steeds gevoeliger voor energieën. Steeds meer mensen hebben last van energieën van andere mensen en/of hun omgeving. Door middel van de energie worden klachten en/of emoties van anderen overgenomen. Van tijd tot tijd aarden en afsluiten is een goede manier om met deze gevoeligheid voor omgevingsenergieën om te gaan. Het zorgt ervoor dat je je weer verbonden voelt met de aarde, met je gevoel en daardoor ook met andere mensen.

Met je voeten op de grond

Op energetisch niveau is gronden een verbinding maken met de aarde-energie, d.m.v. het stuitchakra. De aarde heeft een scala van trillingen/eigenschappen in haar, waarvan we gebruik kunnen maken. De aarde kent alle emoties en gevoelens, behalve angst. Dit is de reden waarom bij een goede verbinding onze angstige gevoelens verminderen en we ons zekerder kunnen voelen in de wereld waarin we leven. Ook de trilling van vertrouwen is een eigenschap/energie die we door ons heen kunnen laten stromen. Hier gaat het om het vertrouwen dat er voor iedereen voldoende aanwezig is om in onze levensbehoefte te voorzien. Wanneer we vertrouwen hebben, voelen we ons ook veiliger.

Gronden

De aarde heeft geen haast en heeft alle tijd voor ons. De rust die ze biedt is één van haar vele kwaliteiten. We zoeken tijdens de vakantie niet voor niets de natuur op om een tijdje helemaal niets te doen en alleen te genieten van de omgeving. Door jezelf met regelmaat goed te gronden ervaar je, dat je meer zelfvertrouwen krijgt, meer zelfverzekerder raakt, rechterop gaat lopen, meer uitstraling hebt, enzovoort. Meer opties om te gronden zijn:

  • Praktijk de Balans; tijd voor jezelf
  • Op blote voeten in gras, zand lopen
  • De natuur in, in de tuin werken
  • Even goed met beide voeten op grond stampen of springen
  • Dansen op muziek met veel trommels, djembés
  • Je voeten stevig masseren, eventueel ook je benen

De noodzaak van een meditatie

Het doel van mediteren is om beter om te gaan met je emoties, gedachten en leegte. Het zorgt voor een goede nachtrust, betere focus, minder angst en minder stress. Beoefening verbetert de relatie met jezelf, met anderen en met Moeder Aarde!

Breng lichaam en geest tot rust, stilte
Kom je ook op 12 juni?

Voor actie, ontspanning en gezondheid

Kies en beoefen stilte, rust.
Kom je ook op 15 mei?

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Marchal van Straten


Mijn naam is Marchal van Straten en ben al jarenlang bezig met natuurlijke geneeswijzen, bewegen en voeding. Via zelfonderzoek, opleidingen en trainingen heb ik een brede ervaring en praktische kennis opgebouwd.
De hoge druk van het moderne leven en bieden emotionele klachten en geven uiteindelijk ook fysieke klachten. De complementaire geneeskunde kan hieraan een grote bijdrage leveren vanwege de holistische benadering en door het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Graag zet ik mijn ervaring, kennis en vaardigheden in voor een gezonde balans naar lichaam, ziel en geest.

Get In Touch