Marchal van Straten

Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip

Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip

Koolhydraat arme snack voor 12 personen
Bereidingstijd 25 min. Oventijd 20 min.
Totale tijd 40 min. 

Ingrediënten

- 1 teen knoflook
- 2 el milde olijfolie
- 400 g  koel verse bloemkoolrijst
- 100 g geraspte cheddar
- 2 tl  gedroogde oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 middelgroot ei
- 295 g gegrilde paprika's in pot
- 40 g ongezouten pecannoten
- 1 el milde harissa

Eindresultaat bloemkoolsnack

Dit heb je nodig

- 1 muffinvorm met 12 holtes (10 holtes kan ook heel goed)
- 1 staafmixer

Bereidingswijze

recept,praktijkdebalans,snacks,bloemkoolrijst,kaas,hapjes

1 Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
Snipper de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en schep 3 min. tot hij zacht is. meng met de cheddar, oregano, paprikapoeder, het ei, peper en zout in een grote wok of koekenpan.

2 Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvorm.
Druk het mengsel goed aan met een lepel, zodat er kuiltjes in ontstaan. Bak ca. 20 min. tot de snacks stevig en de randjes goudbruin zijn.

3 Laat intussen de paprika uitlekken. Mix met de staafmixer de pecannoten, paprika, harissa en de knoflookpoeder (1/2 theelepel), gegrilde paprika tot een gladde dipsaus. Deze kan je serveren bij de bloemkoolsnacks wanneer deze uit de oven kunnen.

Eet smakelijk

Cary en Marchal

Schrijf je nu in
en ontvang als eerste de nieuwste recepten en berichten