Bewust strekken

Bewust strekken is een uitstekende manier om goed wakker te worden. En om vele andere klachten verminderen, zoals spanningen van de dag.

Bewust strekken voelt goed

Strekken voor meer souplesse en een beter gevoel

Bewust strekken is een uitstekende manier om je lichaam en geest wakker te maken. Het helpt je om te ontkrampen. Anders gezegd: Goed Uitgevoerd verbetert bewust strekken je ademhaling en je fysieke doorbloeding. Je hart "opent" meer en je durft meer in verbinding te gaan met jezelf, je medemens en dat wat er is. Bewust strekken helpt je tegen overbelasting beschermen en helpt je om sneller te herstellen na een inspanning. En strekken kan ook vele andere klachten verminderen, zoals spanningen van de dag. En dat voelt goed!

Veel mensen doen aan yoga, maar waarom?

Het gaat er om waarom je yoga wilt doen en wat je wilt bereiken. Bijvoorbeeld strekken kun je vrijwel bij alle sporten doen. Toch is er verschil. Onze intentie is naar binnen keren, terug naar jezelf je eigen bron. Die kun je echt niet kwijtraken, ook al lijkt het soms wel zo. 
ontspanning

- Er zijn mensen die uitsluitend van hun klachten en (bij)verschijnselen af willen. Met zo weinig mogelijk moeite en eigenlijk moet iemand anders dan alle klachten en verschijnselen bij die mensen weghalen.  Misschien kan de yogalerares of yogaleraar dat regelen?
- Er zijn mensen die een partner willen en er zijn mensen die van hun partner af willen. Weer andere mensen willen weer andere dingen of er juist vanaf. Misschien kan de yogalerares of yogaleraar dat regelen?
- Er zijn mensen met allerlei problemen die als laatste redmiddel naar "yoga" worden gestuurd! Zijn dan vaak helemaal uitgedokterd, soms regulier, soms alternatief. Zij verwachten echt helemaal niets  en hebben soms alle vertrouwen verloren en geen motivatie meer. Kan de yogalerares of yogaleraar dan iets betekenen van waarde?
- Er zijn mensen die yoga even proberen, uit nieuwsgierigheid. Zeggen geen verwachtingen te hebben, blanco. Kan de yogalerares of yogaleraar dan iets betekenen van waarde?

Wat houd je tegen om meer positief te zijn? Meer ontspanning te ervaren? Meer energie, meer souplesse en een beter gevoel te krijgen?

Er kunnen vooroordelen zijn over yoga; 'zweverig', op je kop staan, of oefeningen niet kunnen doen  Of niet willen doen of laten. Je hoeft geen speciale leeftijd te hebben. Of bejaard te zijn. Geen tijd hebben. Of alleen maar rennen van het ene feestje of de andere afspraak.

Print Friendly, PDF & Email