Marchal van Straten

Bewust strekken voelt goed

Help je lichaam en geest optimaal te functioneren

Bewust strekken is een uitstekende manier om je lichaam en geest wakker en bewust te maken. Je voelt je weer aanwezig op moeder aarde. Het helpt je om te ontkrampen, je eigen ruimte in te nemen en te voelen. Bewust strekken stimuleert je ademhaling en de fysieke doorbloeding. Het hart kan zich meer "openen". Er ontstaat meer positieve energie om verbinding te maken met jezelf en je omgeving. Bewust strekken stimuleert een sneller fysiek herstel na een inspanning. En strekken kan ook vele andere klachten verminderen, zoals spanningen van de dag. Bewust strekken voelt goed. Ik doe mee. Het verbetert de bloedcirculatie. Het zorgt voor een betere lichaamshouding. Je krijgt een groter bereik in je gewrichten. En meer flexibiliteit in je spieren.

Waarom doen mensen aan yoga en Tai Chi Tao?

Mensen zoeken geluk en rust, maar weten niet meer hoe dat werkt. Weten soms niet waarom ze op aarde rondlopen. Ook kunnen er fysieke klachten zijn, om na een lange medische omweg yoga of tai chi te proberen. Yoga en Tai Chi Tao Qi Gong kan je inderdaad helpen om optimaal te functioneren; fysiek, mentaal spiritueel. Oppervlakkig of wat dipegaander. Het gaat er om waarom je yoga of Tai Chi Tao kiest en wat je wilt bereiken. Daarom kiezen voor yoga en Tai Chi Tao.

Mensen zijn vaak overbelast

Dat is nogal een uitspraak "overbelast".  Vermoedelijk hoef ik dit niet toe te lichten. Continu krijg je een overdosis ellende van de media. Met ondersteuning van de "media marketing", "deskundigen"  en "wetenschappers". Hoe meer bedachte regels en hoe je harder je intimideert hoe meer gelijk je hebt. Totdat genoeg genoeg is. En je terugkeert naar jezelf in liefde.

Wat hebben mensen echt nodig? Juist, positieve en eerlijke voeding fysiek, geestelijk en spiritueel. En liefde en wijsheid. Zorg daarom eerst goed voor jezelf en daarna ook voor je buren en andere mensen. Daarom.

16405439 - young group relaxing together in a fitness center

Savasana (ontspannen) Klik hier voor de beschrijving

Waarom doen mensen Yoga en Tai Chi Tao Qigong

Bijvoorbeeld strekken, bewegen kan vrijwel bij alle sporten gedaan worden. Toch is er een verschil. Onze intentie is ontspannen en terugkomen in je eigen (fysieke) lichaam. Naar je eigen bron, handelen vanuit voelen en minder uit denken. Het denken ondersteunt voelen en niet andersom.! 
De houdingen die enige tijd worden vastgehouden geven je de ruimte en de tijd om de uitwerking van de oefening te ervaren. De zachte bewegingen helpen je alle energieën door lichaam en geest te laten stromen. Dat kun je voelen, soms na enige tijd.

Enkele oefeningen

Pranayama (ademhaling)

Praktijk de Balans - Happy Asian senior couple smiling and breathing fresh air while exercising at park outdoor.

Zittende rekasana (Paschimottanasana)

Praktijk de Balans - Male and female multiracial people practicing beginner yoga exercises, stretching muscles in seated forward bend pose, focused students in activewear doing paschimottanasana barefoot on floor mat.

Oefening die de rug kan ondersteunen.

55095831 - practicing pilates. top view of young beautiful young woman in sportswear doing stretching while lying on exercise mat at gym

Breng lichaam en geest tot rust, stilte

Kies voor ontspanning en gezondheid

Kies en beoefen stilte, rust

Schrijf je nu in
en ontvang als eerste de nieuwste recepten en berichten