Aziatische koolsalade
Eenvoudig vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen. Kan ook met kinderen gemaakt worden. De voorbereiding kan in 15 minuten met 30 minuten wachttijd.
Voedingswaarden per eenpersoonsportie
Energie: 295 kcal; Eiwit: 8 gram; Vet 21 gram; Koohydraten 47 gram.
Bereiden
Rooster het seamzaad in en koekenpan of wok zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de gember. Meng het met sinaasappelsap, citroensap, de honing en sesamolie. Schep de winterpeen erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Laat dit 30 minuten rusten of staan.
Laat de peen uitlekken in een vergiet en vang het vocht (dressing) op. Meng de Chinese koo met de peen, salade ui en dresing naar smaak. Voeg eventueel toe.peper en zout toe. Voeg het sesamzaad en de pinda's toe en serveer. Lekker met cassavechips.
Ingrediënten
50 g seamzout
4 cm verse gember geschild, zakje 150 g
1 perssinaasappel
1 citroen, uitgeperst
2 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels sesamolie, flesje 250ml
175 g winterpeen in dunne plakjes
1/2 Chinese kool in zeer dunne reepjes
1 bosje salade ui, 6 stuks in kleine schuine ringetjes
50 g ongezouten grofgehakte pinda's
Eet smakelijk!
Carry en Marchal